Mamman ger hemlös man en kopp kaffe. Lappen han ger henne då avslöjar något som visar hur en enkel gåva kan förändra någons liv.

Människor som lever i utsatthet och exempelvis är hemlösa ställs dagligen inför tuffa utmaningar där de verkligen måste kämpa för att få ihop tillräckligt mycket pengar för att ha råd med mat eller ens ha chansen att få tak över huvudet. Därför betyder det så oerhört mycket när vi som befinner oss i något bättre situationer i livet försöker att hjälpa våra medmänniskor på de sätt vi kan. Exempelvis genom att skänka en varm filt eller en krona så att de kan köpa något varmt att äta. Den här berättelsen, hämtat från verkliga livet, handlar om just det. Det är en mamma som bjuder en hemlös man på en kopp kaffe och sätter sig ner och samtalar med honom. När hon sedan måste gå vidare får hon en handskriven lapp av honom. En lapp som avslöjar något alldeles otroligt. Dela gärna den här fenomenala berättelsen vidare när du läst klart så att fler kan få ta del av den.

I dag gick jag till Dunkin och såg en uppenbart hemlösa man som satt och sjöng vid sidan av vägen medan han tog emot småpengar. Lite senare såg jag hur han promenerade in på Dunkin. Medan han räknade sin växel för att köpa någonting började jag bli riktigt jobbig och pratade med honom om och om igen även fast han egentligen inte ville prata.

Bildkälla: Casey Fischer (Facebook)

Då han hade ungefär en dollar i mynt köpte jag en kopp kaffe och en bagel till honom och bad honom sitta ner med mig. Han berättade mycket för mig om hur människor ofta är väldigt elaka mot honom för att han är hemlös, hur droger har förvandlat honom till en person han hatar, han hade förlorat sin mamma i cancer, hand kände aldrig sin pappa och allt han ville var att vara en person hans mamma skulle vara stolt över (plus flera timmars ytterligare konverserande oss emellan).

Bildkälla: Casey Fischer (Facebook)

Den här underbara mannens namn var Chris och Chris var en av de mest ärliga och uppriktiga människorna jag någonsin mött. Efter att jag insett att jag behövde återvända till skolan bad Chris mig att vänta så att han kunde skriva ner en sak till mig.

Bildkälla: Casey Fischer (Facebook)

Han räckte över ett skrynkligt kvitto och bad om ursäkt för att han hade en skakig handstil, log och gick. Jag öppnade hans lapp och såhär stod det: ”Jag ville ta livet av mig i dag, men tack vare dig vill jag inte det längre. Tack så mycket, underbara människa.”

today I went to Dunkin and saw a clearly homeless guy singing on the side of the road and picking up change. Eventually…

Publicerat av Casey Fischer den 20 maj 2015

Det här visar verkligen hur lite som krävs för att du ska kunna förändra en medmänniskas liv. Jag blir så otroligt glad när jag läser den här berättelsen från verkligheten och om du håller med får du gärna klicka på dela här under så att fler kan få läsa den 🙂