Mamman hade cancer och pengarna räckte inte till. Men främlingens svar till dottern förändrade allt.

Hon skulle köpa en hushållsmixer till sin cancersjuka mamma men fick i stället den bästa överraskningen. Ibland slutar man inte att förvånas över vad en människa kan göra för en annan. Det är sådana här händelser som får mig att inte tappan tron på mänskligheten, det finns fortfarande hopp och en vilja att hjälpa andra i nöd.  

Cara Duggan från Belfast, Nordirland, skulle tidigare i veckan köpa en begagnad hushållsmixer från Nutribullet på den engelska annonssajten Gumtree.

Foto: Facebook, CaraGraceDuggan.

sara_1

Caras mamma Kim diagnostiserades förra året med cancer i matstrupen. Cancern har i dag nått stadie 4, vilket är det allvarligaste stadiet. Allt eftersom cancern spridit sig har Kim fått allt svårare att få i sig mat. En matmixer kan göra det möjligt för henne att få i sig näring vilket kan vara skillnaden mellan liv och död. Men en sådan specialmixer är inte billig. Mixern som Cara behövde köpa åt sin mamma kostar runt 1700 kronor, en stor summa för Cara vars familj redan haft det svårt att få ihop pengar till mammans sjukdom.

Foto: gofundme.com

sara_2

”Efter den sista kemoterapin började mammas ben att svullna upp. Det visade sig vara blodproppar. Men eftersom de inte hade upptäckts hade de färdats vidare till lungorna. Tydligen så är det en vanlig sidoeffekt av kemoterapi. Blodpropparna har gjort henne orkeslös och hon har verkligen kämpat mot illamåendet. Så vi bestämde oss för att skaffa henne en mixer.” berättar Cara för Buzzfeed.

För att kunna täcka upp de stora kostnaderna har familjen startat en privat insamlingssida på nätet. Tanken är att pengarna som kommer in ska kunna täcka upp delar av Kims vårdkostnader.

”Vi höll redan på att samla in pengar för att täcka kostnaderna för cancern, vi hade inte råd att köpa en ny mixer, därför kollade vi andrahandsmarknaden.”

Cara blev lättad när hon hittade en begagnad på en engelsk annonsajt. Men mixern fanns i London och behövde därför skickas till Nordirland. Hon kontaktade säljaren, men svaret hon fick över sms var inte vad hon väntat sig.

”I dag mejlade jag en främling på Gumtree för att få köpa en 900w Nutribullet. Vi behöver den högre watten för mammas näringstillskott. Säljaren behövde posta det från London så jag förklarade kort varför vi behövde den. Det här är vad som hände….”

Foto: Facebook, CaraGraceDuggan.

sara_3

”För den som tvivlar på att det finns godhet i världen…”

sara_4

I stället för att sälja den begagnade matmixern till Cara valde mannen och köpa en helt ny och ge till cancersjuka Kim.

sara_5

Mannen berättade att han hade köpt en helt ny matmixer till Kim och att allt Cara behövde göra var att hämta ut paketet på posten.

sara_6

”Jag blev chockad, och sen tänkte jag att jag missförstått det hela” förklarar Cara.

”Cynikern i mig trodde inte att det var möjligt förrän kvinnan faktiskt räckte över paketet över disken.”

sara_9

Mannen som gett bort mixern menade att det var han som skulle tacka för att han fått möjligheten att kunna hjälpa till.

Cara postade hela händelsen på sin Facebooksida och den har nu fått stor spridning.

”Det är otroligt, det är en otrolig gest, och det har haft ännu större inverkan än han hade kunnat föreställa sig, nu har händelsen blivit viral.” säger Cara till Buzzfeed.

Foto: gofundme.com

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 14.40.03

En otroligt fin gest som visar att det finns mycket gott i världen.
Vill man läsa mer om Kims cancer eller lämna ett bidrag till insamlingen kan man gå in på familjen Duggans GoFundMe-sida.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.