Mamman håller om sin döda son och övertalar honom tillbaka till livet.

Kate Ogg från Australien hade precis fött tvillingar i en tidig födsel när läkarna gav det värsta möjliga beskedet. En av dem, sonen Jamie, var död. Stunden som skulle vara den lyckligaste i deras liv förvandlades istället till sorg och panik. 

Kate vägrade tro på läkarnas ord, och höll Jamies livlösa kropp mot sin i flera timmar. Det var då det otänkbara hände.

 

 

Kate var i 27:e veckan när hon 25 mars 2010 fick tvillingarna Emily och Jamie. Jamie kom ut först, och Emily två minuter senare. Systen gav genast ifrån sig ett skrik medan Jamie låg tyst och orörlig. Läkarna förstod att något var fel, och alla samlades runt lilla Jamie. Mamma Kate kände på sig att något var mycket, mycket fel med sonen.

Läkarna jobbade med att försöka rädda Jamie i 20 minuter, men fick till slut konstatera att han var död. Föräldrarna blev förstås förkrossade och bad att få hålla om honom en stund för att säga adjö. 

– Jag såg att han kippade efter andan, men läkarna sa att det inte var någon idé att försöka mer. Jag tog Jamie från läkaren och sa åt alla att gå därifrån. Han var så kall och jag ville värma honom, berättar Kate för Daily mail.

Kate bad sin man ta av sig tröjan och krypa ner i sängen han också, så att de tillsammans kunde värma sonen med sina kroppar.

Jamie låg sedan på sin mammas bröst i två timmar. Kate kramade om honom och klappade honom. Hon berättade att systen Emily mådde bra, och att de nu även ville att Jamie skulle vakna och följa med dem hem. Jamie fortsatte kippa efter andan då och då, men läkarna berättade att det bara var reflexer och att de inte skulle hoppas för mycket.

Kate och David hade försökt få barn i många år, och de klarade inte av tanken på att förlora Jamie.

Men sonen hade inte gett upp än. Plötsligt, efter att ha legat nära sin mamma i två timmar, började han andas regelbundet. Kate trodde först inte att det var sant – och läkarna fick en chock när de insåg att Jamie faktiskt levde.

 – Lyckligtvis har jag en väldigt smart och stark fru som instinktivt visste vad hon skulle göra. Om hon inte hade gjort detta skulle förmodligen inte Jamie vara här idag, berättar Kates man David.

Händelsen är unik och ett riktigt mirakel för familjen. Även läkare har fascineras av historien om lilla Jamie.

– Det är intressant att mammans värme och den kraft hon la ner passerade vidare till barnet. Det är fantastiskt, säger läkaren John D’arcy.

 

Efter en stund på sjukhuset kunde den nyblivna tvåbarnsfamiljen åka hem. Det var otroligt tacksamma över att båda barnen överlevde.

Det har nu gått 6 år sedan Jamie och Emily föddes, och båda barnen mår bra idag. De har dessutom fått en lillebror.

När Jamie var liten oroade sig Kate och David för att han skulle ha fått hjärnskador vid födseln, men han har inte visat något tecken alls på det. Han är precis som vilken 6-åring som helst.

Jag blir så glad när jag ser hur Jamie ser ut idag. Om inte hans mamma hade varit så envis och hållt fast vid honom hade han förmodligen inte levt idag.

Här nedan kan du se ett reportage om händelsen.

Blev du också berörd av historien om Jamie? Dela gärna vidare till dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna