Mamman hamnar mitt i skottlossning – då hoppar 70-åringen på henne som skydd

Det sägs att människor visar sitt rätta jag i pressade situationer, därför blev jag tagen när jag fick höra om vad en äldre man gjorde under fredagens skottlossning på en flygplats i USA. Hans agerande och fyra ord var det som behövdes för att rädda livet på en tvåbarnsmamma som kunde blivit skjuten. 

Ändrade planer kunde ha kostat mamman och läraren Annika Dean livet. När hon valde att ta ett tidigare flyg hem från Atlanta under fredagen hamnade hon mitt i den skottlossning som utbröt på flygplatsen Fort Lauderdale, det berättar Conservative Tribune

Annika var mitt i farozonen när en främmande man i 70-årsåldern hoppade på henne som ens sköld. 
– I stort sett så klättrade han upp på mig och viskade ”Jag ska skydda dig”. Jag visste att han kunde bi ett offer, men jag visste också att jag skulle överleva, berättar Annika Dean för Sun Sentinel

Annika såg hur kulskott flög ovanför mannen, men lyckligtvis överlevde båda. 

Den hjältemodiga mannen visade sig vara en pensionerad elektriker från New York, och hans dotter är inte förvånad över hans insats: 
– Det är den typen av person han är. Han gör sånt där utan att tänka, säger hon. 

Tack vare 70-åringes snabba agerande är tvåbarnsmamman vid liv idag. Dela gärna för att hylla denna otroliga vardagshjälte.