Mamman har gigantisk gravidmage i vecka 12 – inser att något inte stämmer när den fortsätter växa och växa

De flesta mammor har en liten aning om vad som väntar när man ska genomgå en graviditet. Man har kanske fått höra erfarenheter från andra mödrar i vänskapskretsen och framför allt i släkten.

Men för Lara Carpenter-Beck var hennes första graviditet en resa hon aldrig hade kunnat förbereda sig inför. Efter bara tolv veckor hade hennes gravida mage vuxit så pass mycket att människor i hennes omgivning redan började ställa frågor om hon var redo att föda…

Lara gick upp strax över 40 kilo i vikt och fick köpa nya kläder – som mätte fem storlekar större än hon vanligtvis bar. Hennes ofödda bebis vägde närmare 2,7 kilo i magen – två månader innan födseln.

– Efter bara 12 veckor började folk fråga mig om det var dags att föda, så stor var jag, sa hon enligt Daily Mail.

View this post on Instagram

27 weeks! X

A post shared by Lara Carpenter-Beck (@laralou1984) on

Till följd av den växande magen fick hon också problem med att sova om nätterna.

– Till och med att sova var ett problem eftersom magen var så stor att jag inte kunde ligga på den. Och när jag låg på ryggen gjorde det så ont.

Lara har typ 1-diabetes, som inte är kopplat till fetma, och även om hon visste om att diabetesen gjorde henne mer känslig för viktökning vid graviditeten var hon chockad över hur stor den hade växt.

Posted by Chris Carpenter-Beck on Friday, 7 December 2012

Bara ett år efter födseln lyckades hon få tillbaka sin normala vikt, efter att ha gått på en specialdiet. Två år gick och hon blev gravid igen! Även denna gång växte magen…

Posted by Lara Carpenter-Beck on Tuesday, 3 May 2016

I dag lever Lara tillsammans med sin man Chris och de har två friska barn ihop!

Dela gärna artikeln vidare så att fler får se Laras enorma gravidmage, och livets mirakel!