Mamman hittade sexleksaker i sonens garderob. Nu sprids hennes geniala svar som en löpeld på nätet.

När mamman hjälpte sin 15-årige son att tvätta kläder råkade hon hitta något hon inte riktigt var beredd på. I garderoben fann hon vad som såg ut att vara hemmagjorda sexleksaker. Mamman visste inte vad hon skulle ta sig till och blev orolig över sonens hälsa.

Den ensamstående mamman hade aldrig pratat med sin son om sex och visste inte hur hon skulle hantera den känsliga situationen. Så hon beslöt sig för att rådfråga på olika forum på nätet. Hon skrev ett meddelande på det sociala forumet Reddit.

Så här skrev mamman (översatt till svenska):
Jag är 42-årig ensamstående mamma och har en 15-årig son, Tyler (jag har såklart ändrat namnet). Hans pappa finns inte i vårt liv (han lämnade oss kort efter att jag oväntat blev gravid), och jag har ingen tanke på att gifta om mig eller ha fler barn.
Nu till det riktiga problemet. På sistone har jag märkt att Tyler spenderar mycket tid i sitt rum. Normalt sätt är detta inget att bli orolig över, men häromdagen, när jag la in tvätt i hans garderob, hittade jag plötligt vad som såg ut att vara hemmagjorda sexleksaker. Flera saker som har försvunnit de sista månaderna fanns där. Jag kommer inte gå in på detaljer, men det ser ut som att de var gjorda för att föra in.
Vad ska jag göra, om jag gör något? Jag vill inte verka vara en snokande mamma. Men jag är mest orolig för hans hälsa. Kan han skada sig själv? Jag diskuterade det hela med min syster (som var pinsamt nog) och hennes förslag var att jag skulle ta med honom till en sexleksaksaffär. Är det en bra idé eller kan det förvärra allt?
Jag har aldrig diskuterat något sånt här med min son, så alla råd och tips tas gärna emot. Tack på förhand.

Det hela slutade med att hon fick enorm respons. Hon fick nästan 500 kommentarer från folk som gav tips och råd för hur hon skulle göra för att prata med sin son om det känsliga ämnet.

Till slut tog sig mamman mod och bestämde sig för att skriva ett brev till sonen istället för att låtsats som att hon inte hade sett något. I ett meddelande på Reddit skriver mamman i efterhand:

”Jag berättade för honom att jag bryr mig om honom, och det är därför jag inte vill att han skadar sig själv (eller andra). Jag förklarade att det han hade i sin garderob kunde göra att han hamnade på sjukhuset, och det var det jag var mest orolig över. Jag försäkrade mig också om att berätta att det han gör är fullständigt normalt/naturligt, han behövde bara tänka mer på sin hälsa när han gjorde det. Jag inkluderade många länkar där han kunde läsa och lära sig (jag inkluderade Savage love, som många av er har pratat om). Jag köpte även ett presentkort till honom på Amazon för 100 dollar.”

När sonen fick brevet kom tårarna. Men inte för att han var ledsen utan för att han var lättad över att kunna prata med sin mamma. Han hade länge velat prata med henne men inte vågat.

Mamman och sonen hade en lång och öppen diskussion och besökte en läkare så att de kunde försäkra sig om att allt var okej. I efterhand berättar mamman att hon nu har kommit sin son mycket närmare, skriver Upworthy.

Att prata om sex med sina barn är inte det lättaste, speciellt inte efter att man som förälder råkat hitta deras egna sexleksaker. Men den här mamman valde att hantera situationen med kärlek och hon respekterade. Istället för att bli arg och döma honom pratade hon med honom och gav sitt stöd på bästa sätt. Jag tror att vi alla kan lära oss något från den här mamman.

Tycker du att mamman hanterade situationen på ett bra sätt? Då får du gärna dela genom att klicka på knappen här nedanför.