Mamman höll på att frysa ihjäl efter bilkraschen. När kvinnan sedan hittar detta i bilen? Änglar finns!

När Tina Dubyts körde i snöstormen var det som att en inre röst bad henne att stanna. Tina berättar att hon faktiskt inte såg någonting särskilt på den isiga och snöiga motorvägen, men det var ändå något som fångade hennes uppmärksamhet. När hon stannade bilen fick hon en chock. Hon såg en kvinna, senare identifierad som Kristen Hiebert. Kristen var uppenbart allvarligt skadad och Tina såg att kvinnan befann sig i ett tillstånd av chock. ”Hon var i chocktillstånd och helt nedfrusen. Och hon pratade konstant om sin dotter”, säger Tina Dubyts till kanadensiska CBC. Kristens hår var som istappar och hennes händer hade förfrusit. Hon var endast iklädd strumpor, en luvtröja, en jacka och jeans. Kristen och hennes 4-åriga dotter höll långsamt på att frysa ihjäl efter att Kristens bil fått sladd och hamnat i diket, utom synhåll för övriga bilister. Mamman och hennes 4-åriga dotter hade tillbringat 12 timmar i mörkret och -16. Mamma Kristen hade försökt ta sig upp till vägen för att få någons uppmärksamhet, trots att hon hade två brutna armar och en fraktur på ena benet. När Tina hittade mamman och dessutom såg 4-åriga dottern Avery i baksätet och befarade Tina det värsta…  

Det var i detta dike, nära en liten bro, som Kristen Hieberts bil kraschade efter att småbarnsmamman fått sladd. Hon och hennes dotter skadades och eftersom bilen hamnat så pass långt från vägen var det ingen som såg den skadade bilen. Kristen och 4-åriga dottern Avery fick klara sig på egen hand i den mörka och kalla natten när temperaturen sjönk ned mot minus 20 grader.

Skarmavbild 2016-02-23 kl. 11.49.55

12 timmar senare körde Tina Dubyts förbi på den ensliga vägen. Hon tyckte sig känna att något var fel vid platsen, utan att kunna sätta fingret på vad. Efter att ha åkt förbi olycksplatsen ändrade hon dig och började backa tillbaka.

Skarmavbild 2016-02-23 kl. 11.50.05

Tina fann Kristen, som mot alla odds hade lycktas ta sig upp från slänten för att söka hjälp. En beundransvärd insats, inte minst med tanke på att Kristen hade flera brutna ben i kroppen.

Skarmavbild 2016-02-23 kl. 13.40.16

När Tina ringde 112 meddelade hon räddningscentralen att de förbereda sig på att ta hand om minst en avliden person. Men tack vare mamma Kristen, och Tinas änglalika magkänsla, överlevde 4-åriga Avery. Kristen hade som tur var med sig en filt i bilen, och svepte in sitt barn i denna i baksätet på bilen. Avery klarade sig med några få repor och ett frostskadat ben, men hon överlevde.

”Hon (Avery) är hjältinnan här. Jag vet inte hur hon kunde överleva all denna smärta”, säger Tina och fortsätter: ”Hon hade verkligen viljan att leva, denna lilla tjej”.

avery1

Vilken tur att det gick så pass bra som det gjorde! Här under kan du se mer om räddningen.

Jag hoppas att vi genom att dela denna berättelse kan försöka sprida en påminnelse om hur viktigt det är att ha ordentlig säkerhetsutrustning i bilen, till exempel en extra varm filt och varma kläder.