Mamman hör panikartat skrik från badrummet – ser att dotterns hår sugs in i filtret och inser livsfaran

De flesta jublar när de har möjlighet att bada i en bubbelpool, inte minst barn. Jag minns att det var det första jag och mina syskon ville göra som liten när familjen var på semester. Ofta tävla vi om vem som kunde hålla andan längst tid under vattnet, eller vem som flöt längst. Så som barn gör.

Efter att ha läst om vad som hände sexåriga Alex Morgans dotter har jag dock en helt annat respekt på bad med bubbelfunktioner.

Allt gick på någon sekund. Sexåringen tog luft och dök ner under vattenytan för att skölja sitt hår, och plötsligt sögs hon in mot filtret som fungerar som en sugpropp.

'Our family had a scare tonight that could have been tragic.''Had the water been any higher or had we not been in the room, the outcome may have been very different,' the mother wrote on Facebook.

Gepostet von Liftable by WJ am Dienstag, 14. Januar 2020

När filtret väl fått tag i håret sögs Darcey in mer och mer, medan hennes huvud var under vattnet.

Sexåringen blev medvetslös

Sexåringens hår fortsatte att sugas in våldsamt innan mamman lyckades stoppa det. Väl då hade dottern svimmat på grund av syrebrist.

”Hennes syrehalter var låga och hon hade mycket vätska i sin högra lunga. Lyckligtvis fick vi ta med Darcey hem från sjukhuset följande morgon. Men det kunde ha varit en helt annan avslutning på vår semester”, berättar en skärrad mamman för Western Journal.

Hela familjen är chockad över hur enkelt allt kunde ske, och att det inte gick att få stopp på. För att varna andra delade hon med sig av bilder på hennes sexåriga dotter från badkaret och sjukhussängen.

Flickan har nu återhämtat sig från incidenten.

Dela gärna för att låta andra som ser efter barn vara uppmärksamma på det här.