Mamman kallar en av tvillingarna ”den vackra”. 6 år senare förändras allt när familjen får ett samtal från polisen.

Tvillingsystrarna Mary och Ruth såg ut som kopior av varandra – tills de var 11 år gamla, då Mary började få problem med vikten. När de blev äldre vägde hon 190 kilo, jämfört med Ruth som vägde 54 kilo – och mamman kallade Ruth för ”den vackra av dem”. Hon var den perfekta tvillingen, samtidigt som familjens oro växte för Mary och hennes hälsa. Marys 13-årige son fruktade att hon skulle äta ihjäl sig och i ett tv-program fick hon under känslosamma former ta del av familjemedlemmarnas bekymmer. Men det skulle krävas en hjärtskärande tragedi för att allt skulle förändras.

I ett tv-program som leddes av Oprah Winfrey 2005 fick Mary för första gången ta del av familjens oro.

tvilling1
Bildkälla: Youtube

Marys viktproblem hade negativ inverkan på familjen. Ruth kämpade med både anorexia och bulimi eftersom hon var rädd att gå upp i vikt som sin syster.

tvilling2
Bildkälla: Youtube

Samtidigt var Marys 13-årige son rädd för att hon skulle äta ihjäl sig.

”Jag vill bara säga sluta ät, för om du fortsätter äta så kan du dö och jag vill inte att du ska dö för du är min mamma”, berättade pojken i programmet – något han aldrig tidigare hade sagt till Mary, och som fick både henne och sonen att brista ut i gråt.

tvilling3
Bildkälla: Youtube

Trots familjens vädjan fortsatte Mary med sin ohälsosamma livsstil. Hon kunde inte sluta äta.

Men sex år senare inträffade det otänkbara. Mary fick ett samtal från polisen, som berättade att hennes 13-årige son tragiskt nog hade gått bort i en bilolycka.

tvilling4
Bildkälla: Youtube

Familjen drabbades av stor sorg och Mary visste inte vad hon skulle ta sig till. Men snart skulle tragedin komma att bli vändpunkten för hennes viktproblem.

tvilling5
Bildkälla: Youtube

Sonens ord från tv-programmet sex år tidigare inspirerade Mary att göra det hon tidigare hade sett som omöjligt – att förändra sig själv.

”Nu får det vara nog. Jag måste få hjälp och göra det han ville att jag skulle göra”, sa Mary till sig själv.

tvilling6
Bildkälla: Youtube

Hon började träna regelbundet – fullt motiverad att åstadkomma en förändring.

”Jag älskar att träna. Jag tränar så mycket jag kan, jag kan andas och jag har förlorat vikt genom att äta nyttigt och träna”, säger hon.

tvilling7
Bildkälla: Youtube

7 månader senare hade Mary tappat nästan 60 kilo.

tvilling8
Bildkälla: Youtube

”Jag mår fantastiskt, och jag fortsätter på min väg framåt. Jag har en lång väg att vandra, men jag är på väg”, säger hon.

tvilling9
Bildkälla: Youtube

Missa inte detta videoklippet om tvillingsystrarna:

Vilken stark kvinna du är, Mary – och jag är så glad att du kunde hitta inspiration i den stora tragedin. Om du också blev berörd av historien får du gärna dela vidare till dina vänner.