Mamman kastar ut sonen för att han är bög – titta nu på morfars klockrena kontring

Det är tragiskt och oförståeligt att det ens ska behöva vara så, men för många människor världen över är det än i dag jobbigt att komma ut som homosexuell. Mycket beror det givetvis på omvärldens många gånger skeva syn kring att man inte skulle få älska vem man vill – och en sådan bakåtsträvare till person är mamman i den här berättelsen.

Hon reagerade nämligen till den grad att hon kastade ut sin egen son, Chad, på gatan när han samlade mod till sig och berättade att han var homosexuell.

Men som tur var fanns det en annan familjemedlem som verkligen ställde upp: Morfar. Han nöjde sig inte med att bara ta hand om pojken, han skrev också ett kraftfullt och rörande brev till sin dotter som sedan dess har fått tummen upp av hela nätet.

Brevet har cirkulerat på nätet i ett par år och jag är inte helt säker på om det har hänt på riktigt – men oavsett vilket tycker jag att berättelsen har ett kraftfullt budskap som vi alla borde läsa och sprida vidare.

Kära Christine:

Jag är besviken på dig som min dotter. Du har rätt i att det finns en ”skamfläck i familjen”, men du har tagit fel på vad det är. 

Att kasta ut Chad från ditt hem bara för att han har berättat för dig att han är homosexuell är den riktiga ”styggelsen” här. En förälder som förkastar sitt barn är vad som verkligen är ”onaturligt”. 

Det enda intelligenta jag hörde dig säga i allt detta var att ”du inte uppfostrade din son till att bli gay”. Det är klart att du inte gjorde det.

Han föddes så här och han valde det inte mer än att han är vänsterhänt. Du har däremot gjort ett val att såra honom, att vara trångsynt och att vara bakåtsträvande. 

Så, när vi ändå håller på och förnekar våra barn, tror jag att jag tar tillfället i akt och säger adjö till dig.

Jag har nu ett fantastiskt barnbarn att uppfostra och jag har inte tid för en hjärtlös dotter som dig.

Om du hittar ditt hjärta någonstans, slå oss en signal.

– Pappa

Bildkälla: Imgur

Sedan brevet började spridas på nätet har tusentals hyllat denna morfar som sätter ner foten mot sin homofobiska dotter.

Jag vet som sagt inte om hela historien är sann – men brevet har en så pass viktig poäng att alla borde få chansen att läsa det och reflektera.

Tveka inte att dela vidare!