Mamman kritiseras när hon färgar dotters hår – hennes svar på tal får alla att reagera

Efter att frisören Mary Thomaston färgat sin 6-åriga dotters hår i olika färger la hon upp bilder på resultatet på Instagram. Vad hon inte hade förväntat sig var alla kritiserande kommentarer som snabbt strömmade in, kommentarer som ”ibland glömmer man att de är små och inte en docka”. 

Istället för att ta bort bilderna la Mary ut ett svar som fick alla nej-sägare att tänka om, och till och med bli inspirerade.  

Mary Thomaston är frisör, och 6-åriga dottern Lyra älskar att dra nytta av mammans jobb. När Lyra frågade Mary om hon kunde färga hennes hår lila, blått och gult sa hon först nej, men när hon fortsatte att fråga entusiastiskt kunde mamman inte stå emot. Dottern fick sitt långa hår färgat i tre starka färger. 

Instagram/Marythomaston
Instagram/Marythomaston

När mamman visade upp sin stolta dotter på Instagram överöstes hon av dömande kommentarer om hennes föräldraskap. Bland annat kommentarer som ”Åh nej, jag skulle aldrig låta mitt barn göra det här. Hon kan knappt vänta till hon är äldre”, och ”Ibland glömmer man att de är små och inte en docka”, det skriver Littlethings

Trots att Mary informerade sina följare om att färgningsmedlet är helt giftfritt, icke permanent, och säkert för barn, så fortsatte hatarna att gå till attack. Det var då Mary fick nog och skrev följande på sin Instagram
”Kära hatare, jag har det här konstiga målet att uppfostra självsäkra och självständiga barn som känner att de är fria att uttrycka sig själva. Så när mitt barn ber om blått hår så säger jag att jag gillar hennes beslut och hur vacker hon är”.

Mamman fortsätter: 
”Jag vet inte hur ni uppfostrar era barn, men håll era ovälkomna åsikter om mina barn för er själva. Så du gillar inte blått, okej, säg det. Så du gillar inte regnbågshår, okej, säg det. Dessa saker är åsikter som är okej, men era respektlösa kommentarer om mitt barn är inte det. Oh, och håll er negativitet borta från min sida nästa gång”.

Instagram/Marythomaston
Instagram/Marythomaston

Mary får numera massvis med kommentarer från människor som stöttar hennes beslut i att låta dottern själv välja hur hon ska se ut, och utifrån bilderna att döma ser vi att lilla Lyra lyser av stolthet. 

Dela gärna om du också tycker att barn ska få uttrycka sig hur de vill så länge de är riskfritt.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna