Mamman lägger en vit handske på sin för tidigt födda son – för att han inte ska känna sig ensam

2001 väntade amerikanskan Yamile Jackson förväntansfullt sitt första barn. Men i sjätte månaden drabbades hon av havandeskapsförgiftning.

För både hennes egen och barnets skull behövde hon föda barnet på en gång. När Zachary föddes vägde han inte ens 1000 gram och han var tvungen att spendera sina första 155 dagar på intensivvårdsavdelningen.

Mamma Yamile fanns konstant vid sin sons sida, men på grund av sjukhusets regler fick hon inte vara där nattetid.

Varje kväll när hon var tvungen att lämna sin son Zachary ensam kvar grät hon, hon ville inte att han skulle behöva vara ensam kvar på sjukhuset bland alla slangar.

En kväll när hon stod hemma iförd sina diskhandskar och diskade fick hon en idé som hon genast satte i verket.

Hon tog en trädgårdshandske, fyllde den med linser, och sydde ihop.

Hela nästa dag satt hon med handsken tätt intill kroppen, den blev både varm och fick hennes doft. När hon sen var tvungen att lämna sin son på kvällen la hon handsken runt honom.

När hon återvände dagen efter möttes hon av sköterskorna på avdelningen, Zachary hade sovit bättre än tidigare, och hans andning och hjärtrytm hade även den varit jämnade än nätterna innan.

Från och med då gick det inte en enda natt utan att Zachary fick sova med handsken som sedan fick namnet ”The Zaky”.

Uppfinningen fungerade så bra att sköterskorna frågade om Yamile inte kan tillverka flera som de kunde använda på avdelningen.

Det var något Yamlie gärna gjorde, och hon tillverkade 100 stycken i lite olika material som de kunde testa för att se vad som fungerade bäst.

Det blev en sådan succé att Yamlie tillslut startade företaget Nurtured by Design. Enda sedan dess har massvis med för tidigt födda blivit hjälpta av handsken.

Studier gjorda 2015 visar att för tidigt födda barn som sover med handsken syresätts bättre och har färre komplikationer.

Ibland är en mors kärlek till sitt barn allt som krävs för att komma på något så enkelt men livsavgörande.

Zachary mår idag bra och är mycket stolt över sin mammas uppfinning.

Här kan du se Yamile själv berätta om sin uppfinning:

Dela gärna denna artikel om du också tycker att mammor nästan alltid vet vad som är bäst för deras barn!