Mamman lämnar bebis i stekhet bil för att gå och äta – återvänder och gör fasansfull upptäckt

Alla föräldrar gör sitt bästa för att sitt eller sina barn ska den bästa uppväxten möjlig. Säkerhet är en sådan sak som alltid är en av de absolut viktigaste sakerna, och just därför blir jag extra förbluffad efter att ha sett den här videon filmad i Mexiko.

En mamma lämnade sin bebis i en stekhet bil för att gå och äta med några väninnor.

Och när hon, efter att förbigående larmat om den lilla bebisen, återvände möttes hon av flera förbannade personer som reagerade starkt på hennes beteende.

En varm bil kan vara en livshotande fara för både djur och människor.

Höga temperaturer i bil – en livsfara

Varje sommar kommer det larm om kanske allra mest djur som lämnas i varma bilar, utan nedvevade rutor eller luftkonditionering.

Bildkälla: Youtube

Bildkälla: Youtube

Enligt Djurvårdsguiden kan det vid lunch vid soligt väder och en utomhustemperatur på 24 grader bli upp emot 63 grader varmt i bilen.

Men sorgligt nog är det inte endast djur som drabbas av ägares omdömeslösa agerande. Det sker även barn.

Lämnade sin bebis

Den här videon från Mexiko har fått hela nätet att koka. En kvinna ska enligt den mexikanska TV-stationen Televisia ha lämnat sin bebis i bilen medan hon gick in och åt med några väninnor. Bilen stod mitt i solen, utan skydd eller skugga, vilket gjorde att temperaturen inne snabbt kunde bli livshotande.

Flera förbipasserande såg bebisen och larmade snabbt den närliggande köpcentrumet mamman befann sig i.

Bildkälla: Youtube

När mamman återvände till bilen började vittnen ge henne stenhård kritik, medan hon lyfte ut bebisen som trots värmen ska ha mått bra.

Kritik mot mamman

Hon bad om ursäkt med skam i blicken.

Sedan klippet publicerades förra året har det setts av över 800 000 personer och kritiken mot mamman är påtaglig.

Vissa menar att bilderna aldrig borde ha publicerats och att kvinnan borde få vara anonym. Många andra menar att de borde delas vidare som en varning – för sanningen är att den här mammans aktion kunde ha kostat livet på den lilla flickan.

Det skulle inte vara första gången en bebis dött av att bli instängd i en varm bil, och det här måste undvikas till varje pris framöver.

Vad tycker du själv? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare för att uppmärksamma andra!