Mamman lämnar hemlig kod på kvittot – när personalen inser livsfaran kastar de sig på telefonen

Det var en mardröm utan något slut. Trebarnsmamman Cheryl Treadway stod öga mot öga med sin pojkvän – och hennes liv svävade i fara.

Efter att ha bråkat flera timmar den där försommardagen 2015 hade han nu plockat fram en kniv. Cheryl och hennes barn hölls gisslan i sitt eget hem, utan tillgång till telefon och definitivt utan möjligheter att lämna hemmet i amerikanska Avon Park, Florida.

Men plötsligt fick mamman en idé.

Cheryl Treadway var nästan lamslagen av rädsla, men hon visste att barnen behövde tas till säkerhet.

Hon lyckades övertala sin ursinniga pojkvän att barnen var hungriga – och på så sätt fick hon till slut låna telefonen för att beställa pizza via en app.

Men vad pojkvännen inte visste när Cheryl beställde den där pepperonipizzan var att hon hade tagit till ett sista, desperat alternativ i hopp om att rädda sitt och barnens liv.

Bildkälla: Youtube

I hemlighet hade Cheryl nämligen lämnat ett meddelande till Pizza Hut-restaurangen som tog emot beställningen.

Där stod det: ”Snälla, hjälp. Ring 911 åt mig”.

Via ytterligare ett kommentarsfält hade hon också lyckats skriva: ”911 gisslan hjälp”.

Bildkälla: Twitter

När de anställda på restaurangen såg Cheryls rop efter hjälp insåg de genast allvaret.

De kastade sig efter telefonen – och ringde polisen.

Bildkälla: Twitter

Snart var polisen på plats. Pojkvännen vägrade först lämna hemmet, men efter 20 minuter av övertalning kom han till slut ut så att polisen kunde gripa honom.

Familjen kunde äntligen eskorteras till säkerhet – och tack och lov kom ingen till skada. Men hade det inte varit för Cheryls kvicktänkta idé, pizzapersonalens blixtsnabba agerande och polisens räddningsinsats så hade historien kunnat sluta på ett helt annat sätt.

– Jag har jobbat här i 28 år och har aldrig, aldrig varit med om något liknande, säger restaurangchefen Candy Hamilton enligt Daily Mail.

Att handla rationellt när ens liv svävar i fara lär knappast vara det lättaste – vilket gör Cheryls smarta och modiga agerande än mer imponerande. Dela gärna vidare för att hylla mammans kvicktänkta insats!