Mamman låter 2 ”pedofiler” överfalla sonen – för att föräldrar ska förstå faran med internet

De flesta föräldrar lär sina barn att de inte ska följa med främlingar – och de flesta barn skulle nog ana att det var farligt om en ”läskig gubbe” bad dem följa med in i hans bil.

Men problemet är att de läskiga gubbarna inte alltid ser ut som de gör på film. När sociala meder används av allt yngre barn så blir de också lättare för pedofler att komma i kontakt med dem. Sedan behöver de bara låtsas vara en tjej eller kille i samma ålder och börja chatta.

Idag måste vi lära våra barn att akta sig för alla kontakter på nätet, eftersom man inte vet vem det är som gömmer sig bakom skärmen på andra sidan. Föräldrarna i filmen nedan har tagit till drastiska åtgärder för att visa för sina barn vad som kan hända om de går med på att träffa en främling från internet. 

Coby Persin är känd på Youtube för sina ”prank” där han gör sociala experiment och filmar dem med dold kamera. Men den här gången är det inte i ett underhållande syfte. 

Föräldrar till tre pojkar har gått med på att låta Coby höra av sig till deras söner och låtsas vara en ung tjej. Coby, eller ”Amanda” som han kallar sig, har chattat med pojarna i 1-3 dagar och frågar till slut om de ska ses. Pojkarna går med på det.

Den ene åker hem till adressen som Amanda lämnar och ringer på dörren. Vem som helst kunde ha bott där. En pedofil – eller en mödare.

En annan av pojkarna ger ut sin hemadress till Amanda så att hennes ”pappa” kan hämta honom. Utan att tveka hoppar pojken sedan in i den vita skåpbilen som står utanför huset. Där blir han sedan överfallen av två maskerade människor.

Alla pojkarna överraskas när de inser att ”Amanda” egentligen är en man, och att deras föräldrar väntar på dem. 

Jag tycker att den här filmen är skrämmande, även om pojkarna aldrig är i fara på riktigt. Men tyvärr skulle detta kunna hända på riktigt – det finns många ”Amanda” där ute på nätet som letar efter unga flickor eller pojkar att träffa. 

Vi måste lära våra barn att ALDRIG stämma träff med personer som de hittat på nätet, om de inte med säkerhet vet vem det är de ska träffa.

Här nedan kan du se filmen.

Dela gärna den här artiklen vidare till andra föräldrar, som en påminnelse på vad som kan hända om barnet träffar fel person online.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna