Mamman nära att dö av bröstcancer – nu uppfinner sonen BH som kan rädda miljoner

Bröstcancer är en vanlig sjukdom som gör att många kvinnor får offra sin bröst, och i allt för många fall sina liv.

Om tecken på bröstcancer upptäcks tidigt så kan kvinnan räddas. Julian Rois Cantu var bara 13 år gammal när hans mamma diagnostiserades med bröstcancer för andra gången.

Under tiden han höll på att förlora henne hände något inom honom som nu kan förändra framtiden. Julian som idag är 18 år har uppfunnit en BH som upptäcker bröstcancer. 

Julian Rois Cantu var bara 13 år när han fick känna på rädslan av att bli utan mamma för resten av livet, då hon drabbades av svår bröstcancer. 
– Hon fick diagnosen för sent. Min mamma förlorade båda sina bröst och nästan sitt liv, berättar Julian i inslaget nedan. 

Som tur var kunde Julians mammas liv räddas, men hon fick offra båda sina bröst, vilket sådde en idé hos Julian. 

Facebook/Julian Rios Cantu

När han var 17 år startade han sitt egna företag Higia Technologies, med målet att rädda så många kvinnors liv som möjligt. 

Facebook/Higia Technologies

Genom företaget har Julian uppfunnit en BH som upptäcker tecken på bröstcancer i ett tidigt stadie. Genom 200 inbyggda sensorer som känner av förändringar i brösten kan kvinnor hålla koll på sina brösts hälsa via en app. Se Julian berätta mer i inslaget här:

Julian är bara 18 år gammal men jobbar hårt för att rädda många kvinnors liv. Det är sådana som honom som ger hopp pm en bättre framtid. Dela gärna för att hylla honom.