Mamman nattar sin 3-åriga dotter, gallskriker rakt ut när grannen bankar på dörren minuter senare

Att små barn är nyfikna på livet är kanske inget nytt, och gång på gång kan vi förvånas och börja skratta åt den ena saken efter den andra.

Äta sand, kleta in hela ansiktet i smör eller gå och lägga sig i hundkorgen, är kanske inte direkt farligt men ändå beteenden vi hoppas att de slutar med när de blir lite äldre.

Men det finns många saker som är betydligt värre.

En mamma från Idaho, USA skulle få lära sig detta den hårda vägen.

Facebook/AmberBoone

Trots att hon enligt konstens alla regler trott sig barnsäkra både hemmet och barnkammaren, skulle det visa sig att hon gjort ett stort misstag, ett misstag som tyvärr många småbarnsföräldrar gör.

Det var en helt vanlig kväll den 26 maj i år, och Amber Boone hade lagt sin treåriga dotter Aubrey i sängen och sedan gått ner till undervåningen för att plugga.

Men hon avbröts tvärt av ett hårt bankande det på sin ytterdörr, det var hennes granne, hon skrek, jag tror att hon föll och sprang sedan mot flickan.

En granne hade bevittnat det otäcka fallet, men varit för långt ifrån för att hinna fram och ta emot henne, skriver The San Francisco Globe.

Amber var i chock när hon rusade fram till sin blåslagna och blödande dotter.

GoFund/AmberBoone

På något sätt måste hon ha klättrat ur sin säng, fram till fönstret och lyckats öppna handtaget.

Många föräldrar är väldigt bra på att säkra köksskåp, trappor, vassa kanter och eluttag, men ett mycket vanligt fel är att de glömmer sätta barnlås på fönsterna.

Handtagen är ofta svåra att öppna, men absolut inte omöjliga för barn, även om de bara är ett par år gamla.

Amber ringde efter ambulans och väl på sjukhuset kunde det konstateras att Aubrey hade frakturer på skallen, skador på mjälten och att hon var blåslagen över hela kroppen.

Som tur var upptäcktes fallet direkt, annars hade den lilla flickan kanske inte överlevt.

Facebook/SeanBoone

Tack vare skickliga läkare och snabb vård fick hon inte några bestående men det kommer ta fyra till sex månader för skallskadorna att läka. Framförallt var det tur att hon inte fick några bestående hjärnskador efter den allvarliga frakturen.

Enligt Catarina Billard, expert på barnsäkerhetsfrågor är det vanligare med fallolyckor än du tror, men också väldigt lätt att förebygga.

Nu vill Amber varna andra föräldrar för riskerna med att inte barnsäkra sina fönster.

Här kan du se ett nyhetsinslag om den otäcka händelsen:

Dela gärna artikeln med vänner och familj på Facebook så att fler blir medvetna om riskerna och kan barnsäkra sina fönster hemma!