Mamman kallar henne ”fet val” när hon provar brudklänning – expeditens replik då är briljant

Människor kan verkligen vara hemska ibland. Jag blir alltid arg av de som högt och ljudligt klankar ner på andra, inte minst mot personer som redan har det jobbigt.

”Men jag visste inte du hade problem?”, säger en del. Men uttala dig inte om någon på ett fördomsfullt sätt då! 

Lyckligtvis finns det många fina människor med stort hjärta. Och när de visar det tycker jag inte det är mer än rätt att dela deras inspirerande handlingskraft vidare. Läs vidare här under så förstår du vad jag menar. 

Så här inleder författaren sin historia:

Jag är en överviktig kvinna som alltid har kämpat med vikten på grund av en ickefungerande sköldkörtel. Jag har letat efter en affär som erbjuder större storlekar på brudklänningar tills jag hittade den här, så jag var tvungen att gå dit och se vad de hade.

En stor kvinna (ungefär 165 centimeter och 160-170 kilo) står i mitten av butiken och testar en brudklänning. Jag tittar igenom kataloger när jag hör ett meningsutbyte mellan en dotter och hennes mamma. Dottern är en smal tjej som verkar vara bortskämd att döma av hur hon pratar. Dottern stirrar på den stora kvinnan och lutar sig mot sin mamma.

Dottern: ”Jag kan inte förstå att någon som henne faktiskt ska gifta sig!”

Mamman: ”Jag trodde inte att valar parade sig!”

Den kommande bruden har uppenbart hört kommentarerna och ser förkrossad ut. Hon tar ett steg bort från butikschefen som hjälper henne med klänningen, men butikschefen stoppar henne och går fram till mamman och dottern.

Butikschefen: ”Jag kan inte förstå att du tror att du kommer få en brudklänning från min affär.”

Dottern: ”Nå, då har du fel, för jag är faktiskt här för att hämta den! Förresten så har jag redan betalat.”

Butikschefen: ”Jaha, du ska hämta din beställning? Vilket namn står den i?”

Mamman: ”Det är (namn).”

Butikschefen: ”Okej…”

Butikschefen går bakom kassadisken, trycker på några knappar på kassaapparaten och ger dem sedan ett kvitto.

Butikschefen: ”Ni måste skriva på det här.”

Mamman: ”Vad är det här?” (Mamman skriver på samtidigt som hon frågar).

Butikschefen: ”Det är ni som skriver på att ni har accepterat en återbetalning för ert köp. Ni kan hitta en annan affär att handla era brudklänningar i. Jag avbröt nyss er beställning och vägrar att hjälpa er. Gå härifrån nu innan jag ringer polisen.”

Dottern: ”DU KAN INTE GÖRA SÅ HÄR! MITT BRÖLLOP ÄR NÄSTA VECKA! HUR VÅGAR DU!”

Dottern börjar kasta saker omkring sig.

Mamman: ”Vi hade fått den där brudklänningen specialtillverkad. Hur kan du avbryta hennes beställning?! Se på henne!”

Butikschefen: ”Jag avbröt beställningen eftersom jag inte kommer låta någon brud känna att hon inte är värd att gifta sig på grund av sin storlek. Uppenbarligen känner ni båda att ni är bättre än andra och jag har ingen plats för kunder som rent ut sagt är idioter. Jag ringer polisen och eftersom jag fortfarande har er kreditkortsinformation så kommer jag att debitera er för alla skador som din dotter orsakar.”

Butikschefen tar upp telefonen. Mamman tar tag i sin dotter och de rusar ut genom dörren. Jag köpte till slut min brudklänning i affären, och den var VACKER! Det visade sig att butikschefen hade en dotter som också hade en allvarlig sköldkörtelsjukdom och har kämpat med vikten.

Källa: Tickld

Dela gärna om du också tycker att butikschefen gjorde helt rätt!