Mamman övergav bebisen när hon såg ansiktet. Då chockar läkaren alla på BB med ett livsavgörande beslut.

Otänkbart, sorgligt, obegripligt. Det finns många kraftuttryck jag skulle kunna använda när jag hör bakgrunden till denna historia, men jag ska försöka att fokusera på det positiva. När lille Adam föddes vägrade nämligen föräldrarna att acceptera sin son. De skämdes så mycket över sin bebis att de övervägde att förgifta pojken, om de tvingades ta med honom hem från BB. Adam föddes med en frisk hjärna, lungor och hjärta. Men när han kom till världen saknade han ögonlock, benen satt ihop och pojken varken näsa och händer. Missbildningarna gjorde föräldrarna skärrade och de vägrade helt enkelt att acceptera honom som deras egen. Men snart skulle två hjältar kliva fram och förändra allt.

Lille Adam föddes på ett missionärssjukhus i Indien, med ett väldigt sällsynt syndrom.

Skarmavbild 2016-05-20 kl. 11.38.24

Föräldrarna fick en chock när de såg den nyfödda bebisen och vägrade att acceptera honom, de hotade till och med att döda barnet om de tvingades ta med honom hem igen.

adam1

Adam föddes annars med ett friskt hjärta, hjärna och lungor. Men ansiktet såg inte ut som på de flesta andra bebisar. Adam diagnosticerades med en extremt sällsynt, genetisk sjukdom som kallas Bartsocas-Papas syndrom. Han hade ingen näsa eller mun och saknade händer.

Skarmavbild 2016-05-20 kl. 11.18.33

Det gifta paret Raja och Jessica Paulraj, som av en slump också var den sjukhuspersonal på sjukhuset som vårdade Adam, kunde inte stå ut med tanken på att ingen ville ha Adam. När Jessica höll pojke i famnen visste hon direkt att hon och Raja visste var tvungna att adoptera honom.

Skarmavbild 2016-05-20 kl. 11.06.32

Paret tog sedan med sin adopterade son till en specialist i USA, där Adam genomgick flera operationer för att överleva.

Skarmavbild 2016-05-20 kl. 11.20.55

Tyvärr kan sjukhusräkningarna skjuta i höjden med det system som finns i USA, så familjen var beroende av att få in pengar för att kunna genomföra alla hundratals operationer som Adam kommer behöva genom gå de närmaste åren.

Då hände något fantastiskt. En insamling startade och tillsammans lyckades familjen, tillsammans med tusentals främlingar, samla in 800 000 kronor till ”barnet ingen ville ha”. På bara en vecka.

Skarmavbild 2016-05-20 kl. 11.22.11

Efter flera lyckosamma kirurgiska ingrepp har nu Adam fått ögonlock och en ny mun. Genom kärlek och omsorg från Raja och Jessica, och med hjälp lokalsamhällets stöd, är Adam nu en glad och frisk pojke. Han älskar att leka och är nyfiken på världen.

Skarmavbild 2016-05-20 kl. 11.24.21

Han gör hela tiden stora framsteg, även om han behöver opereras då och då när det uppstår komplikationer. Eftersom munnen också är så pass deformerad har Adam problem med att prata, även om han väldigt gärna ville få fram orden.

Men tillsammans kämpar nu familjen vidare för att ge Adam den trygghet och kärlek som alla förtjänar. Vilka underbara människor!

Jag vill passa på att önska familjen Paulaj ett stort lycka till i framtiden. Adam är så fin, precis som han är. Nedan kan du se en video om den lilla pojkens resa.

Dela gärna vidare deras fantastiska berättelse med dina vänner, så att fler kan få inspireras och beröras av Adam och hans familj!