Mamman ringer brandkåren för att rädda sonen – men svaret chockar henne

Jag tror att det bor någonting alldeles speciellt i en brandmans hjärta. Tänk att de sätter sitt liv framför andras, dag efter dag, år efter år. Tänk att de, dag efter dag, år efter år, går rakt in i katastrofscener och familjetrauman – för att hjälpa människor i nöd. Ja, det är utom alla tvivel att det bor någonting alldeles speciellt i en brandmans hjärta.

Om det krävs ytterligare bevis så är det bara lyfta fram 35-årige brandmannen Ryan McCuen.

18-årige Troy har Duchennes muskeldystrofi. En sjukdom som innebär en progressiv förlust av muskler. I Troys fall betyder har det i dag kommit till att han är i behov av två maskiner för att över huvud taget hålla sig vid liv. En verklighet som gör livet till en kamp, både för honom och hans familj.

Den dyra medicinen och vården har inneburit att mamma Christy, 49, inte alltid har det så gott ställt.

sonen
Youtube

I februari 2016 var det extra knapert för familjen. De låg efter med elräkningen och mamma Christy kämpade med näbbar och klor för att hitta en lösning. Men en dag gick det inte längre – och Troy svävade i livsfara. Familjen tvingades agera blixtsnabbt.

Youtube

Mamman ringde det lokala larmnumret, som hanterar fall som detta, och på andra sidan luren fanns 35-årige brandmannen Ryan. Det kan mamma Christy tacka sin lyckliga stjärna för. 

Ryan rusade raka vägen till brandbilen och körde för att hämta Troy. Ett ingripande som räddade Troys liv. Men hjälteinsatsen tog inte slut där.

Youtube

När Troy fick höra om den obetalda elräkningen på 1 023 dollar (ca 9 575 kr) kände han direkt hur det högg till i magen. Självklart skulle den här familjen inte behöva vistas på sjukhuset för att elräkningen inte kunde betalas. Så Ryan, han betalade hela elräkningen och familjen kunde vända hemåt redan efter några timmar.

I klippet nedanför kan du höra familjen hylla Ryan, som blygsamt nog inte ville ha några ovationer. Enligt honom gjorde han ju bara det enda rätta.

Tänk om det fanns fler människor som Ryan. Människor som aldrig tvekar att sträcka ut en hand till den som behöver det.

Gilla och dela för att hylla en brandman med ett hjärta av guld!