Mamman säger att dottern är för fet för att gifta sig – då ryter främlingen till höger ifrån

Att planera ett bröllop kan vara otroligt stressande bara det. Att dessutom bli kallad fet av sin mamma när man provar brudklänningar – det skulle nog kunna få vem som helst att bryta ihop.

Det var också precis det som hände när en dotter provade ut klänningar tillsammans med sin mamma i en affär i USA.

Till slut gick det så långt så andra kunder var tvungna att ingripa. De visste inte att en kamera fångade allt på film.

Det är den amerikanska tv-showen What Would You Do? som ligger bakom exprimentet. De undersöker hur människor reagerar när de ser en mamma kritisera sin dotters vikt när de provar ut brudklänning.

Mamman och dottern är skådespelare.

I det första exprimentet är dottern väldigt smal. Mamman kallar henne benrangel, säger att hon är ful och att hon inte passar i klänningen. I det andra exprimentet spelas dottern av en större tjej, och här klagar istället mamman på att hon är tjock.

”Du är för fet för den där klänningen” säger hon högt så att alla andra i rummet hör. Dottern brister i gråt.

Men hur reagerar de andra kunderna när de hör mamman? Och reagerar de annorlunda när dotter är tjock mot när hon är smal?

Se hela exprimentet i filmen här nedan.

Även om mamman och dottern är skådespelare så tycker jag att det här är ett bra exempel på hur hårda kroppsideal vi har idag. Det finns alltid förväntningar på hur kvinnor ska se ut, och de blir förmodligen ännu tydligare när man provar ut den (för många) viktigaste klänningen i livet – brudklänningen.

Jag blir så glad när jag ser hur de andra kunderna reagerar på mammans fruktansvärda behandling av dottern. Vi måste alla hjälpas åt att krossa skeva kroppsideal och acceptera alla kroppar precis som de ser ut!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna