Mamman ser en bild på en hemlös man i tidningen. När hon tittar närmare tror hon inte sina ögon.

Den här historien fick mig att tro på ödet. En fotograf räddar en hel familj genom att ta en bild på rätt plats vid rätt tillfälle.

Fotografen Jacquelyn Martin såg en hemlös man ligga invirad i en filt på gatan. Han var ung, och hon förstod att det skulle kunna bli en väldigt stark bild. Hon fotograferade honom och gick även fram för att prata. Han sa att han hette Nick, mer ville han inte säga.

Bildkälla

nick1

Bilden publicerades senare i USA Today och lästes av många människor. En av dem var Michelle Simmons. Hon stannade upp när hon såg bilden och tittade närmare. Hon insåg att den unga mannen var hennes son.

20-åriga Nicholas A. Simmons hade försvunnit några dagar tidigare och familjen hade letat desperat efter honom. Han hade lämnat nycklar, mobil, kläder och bil hemma och familjen var utom sig av oro.

Bildkälla

nick2

Tack vare bilden i tidningen kunde polisen hämta upp Nick och föra honom till sjukhus. Där kunde han äntligen återförenas med sin familj.

Mamman berättar att sonen inte mår bra, men att han nu ska få hjälp. Hon ska ägna all sin tid åt att hjälpa honom. Utan bilden som fotografen tog hade det kunnat dröja månader innan de fick veta var sonen befann sig.

Hon väljer att inte kommentera varför sonen försvann, men jag hoppas verkligen att han kan få den hjälp han behöver nu.

Det var verkligen en otrolig tur att Jacquelyn såg Nick, och valde att fotografera honom. Om det inte vore för henne skulle han kanske inte ha överlevt där på gatan.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om händelsen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna