Mamman ser sonen kollapsa efter leken vid gungorna – nu vill hon varna andra föräldrar

Att vara förälder är inte alltid så lätt. Det är som ett extra heltidsjobb under småbarnsåren, och man blir inte direkt lugn av det faktum att de flesta pojkar och flickor har en tendens att luta sig mot saker som de egentligen inte borde luta sig mot.

Och när vi tror att de är säkra och har det fin – kan ibland faran lura runt de minst oanade hörnen.

En mamma tar nu till sociala medier för att varna andra föräldrar om de potentiella farorna med att låta sina barn tillbringa för lång tid på gungor i parken. Rebecca Jordan tvingades ta sin son till akuten med allvarliga skador bara för att han gungade för snabbt, enligt vad mamman nu uppger själv på sociala medier.

Överflöd av blod i huvudets baksida

Enligt rapporter hade hastigheten som pojken svängde sig runt i tvingat ett överflöd av blod till huvudets baksida.

Det sprängde inte bara blodkärlen i ögonen, utan fick läkare och sjuksköterskor att tro att hans huvud hade blivit ”färgad röd med spray”.

Posted by Rebecca Jordan on Thursday, 30 May 2019

Rebecca valde sedan att dela sin historia på Facebook, och påpeka de faror som andra föräldrar kanske inte är medvetna om.

Rebecca vill varna andra föräldrar

”Bara så att föräldrar är medvetna om vad som kan hända när barnen gungar alltför fort, och för länge i en swing med huvudet lutades sig tillbaka/hängde,” skrev hon.

I hela hennes inlägg skrev hon så här: ”Vår son älskar att snurra runt, han är lite av en uppjagad sökare (ni vet hur pojkar kan vara). I går lekte han med en grupp andra barn utomhus när de sprang runt på gården och på lekplatsen. Han kom på gungan och sa åt de andra barnen att snurra runt honom …

När han snurrade snabbare och snabbare med huvudet, tvingade centrifugalkraften / trycket blodet att rusa till toppen av huvudet och orsakade blod till omedelbara ställen/blåmärken (vilket såg ut som att hans huvud hade blivit målad med sprayfärg eller bränts). Plus att blodkärlen i ögonen och ögonlocken brast från det extrema trycket.

De stannade gungan och när han gick av kollapsade han (eventuellt svimmade i några minuter). Flera barn kom in med honom för att berätta vad som hade hänt och han sa att han hade problem med att andas och hans ”hjärna gjorde ont”.

En panikartad Rebecca rusade sin son till akuten och fruktade att han hade en potentiell hjärnskada. Läkarna scannade hans huvud och det avslöjade skador som liknar det som ses skakvåld, vilket innebär att en person skakar ett barn så att barnets huvud kastas fram och tillbaka.

”Tänk på att han aldrig slog i huvudet”

Hon fortsatte i sitt inlägg och skrev så här: ”Tänk på att han aldrig slog i huvudet, det var bara från centrifugalkraften som drogs fram medan han svängdes i gungan. (Liknande traumatiska hjärnskador uppstår vid skakvåld).

Läkarna och sjuksköterskorna blev förbryllade och trodde att han sprayat sitt huvud med målarfärg eftersom de inte hade sett denna typ av blodblåmärken tidigare. De var väldigt snabba med att undersöka hans huvud, ögon och öron och skickade honom till skiktröntgen.

Tack gode Gud att det snart blev som normalt igen, att han inte fick några inre skador eller svullnad i hjärnan. Men det här är allvarligt, vi kommer att vara mycket försiktiga med att låta honom gunga alltför mycket från och med nu.”

**Just so parents are aware of what could happen when your child spins way too fast for way too long on a swing with…

Posted by Rebecca Jordan on Thursday, 30 May 2019

Rebeccas son drabbades inte av några livshotande skador, men hon vill fortfarande se till att folk är medvetna om de potentiella faror som är förknippade med gungor.

Det är så klart osäkert att granska om det verkligen stämmer att det var gungan som orsakade detta, men det här är i alla fall Rebeccas historia och så som hon fått den berättad för sig. 

Dela den här artikeln för att hjälpa oss att få ut Rebeccas varning till fler föräldrar!