Mamman ska köpa kläder till dotterns begravning. Kassörskans fina gest då hyllas av hundratusentals på Facebook.

Jag kan personligen inte tänka mig något som är värre än att förlora ett barn. Smärtan det medför kan jag inte ens föreställa mig och jag hoppas att ingen människa någonsin ska behöva vara med om det. Dessvärre vet jag att det kommer att hända och jag kan därför bara skänka en tanke till de som drabbas av detta hemska öde som ingen förtjänar. Men det jag kan göra, och som vi alla kan göra, är att se till att finnas där för de som drabbas eller att försöka mildra lidandet när vi kommer i kontakt med någon som förlorat ett barn. Just så tänkte och agerade det här butiksbiträdet när hon träffade på en mamma som skulle köpa en klänning till sin dotters begravning. Och jag måste säga att jag blev mer än imponerad när jag läste vad hon gjorde.

Såhär skriver mamman i sitt inlägg till varuhuset John Lewis:

John Lewis. Jag skulle vilja skicka ett stort tack från mig och min partner till er personal på barnavdelningen i butiken i Aberdeen. I september förlorade vi tragiskt vår vackra dotter Alice och var tvungna att göra den skrämmande resan till er butik för att välja ut lite kläder till hennes begravning.

Det här var en av de tuffaste sakerna jag någonsin gjort. Att se glada mammor och pappor väljandes fina festkläder och liknande med barnen i famnen. Vi såg lite förvirrade och upprörda ut när en kvinna kom fram till oss och hjälpte oss. Hon gav oss en kupong så att vi kunde dricka gratis kaffe medan hon avslutade det hon höll på med och sedan återvände hon till oss och erbjöd oss att köpa vad vi ville utan kostnad.

Hon tog inte emot några pengar från oss, hon slog vackert in den lilla rosa klänningen och tightsen och gick med oss till dörren lugnt och värdigt. Vilken fantastiskt fin sak av henne att göra för oss. Vi tackar henne och butiken med hela våra hjärtan.

Alice såg verkligen vacker ut.

Här nedan kan du läsa mammans ursprungsinlägg, ett inlägg som hittills gillats av över 100 000 personer:

John Lewis. I would like to send your staff in Aberdeen’s children’ clothing department a huge thank you from me and my…

Publicerat av Natalie Henderson den 30 december 2015

Jag gillar verkligen att läsa om människor som det här butiksbiträdet. Gilla gärna om du också gör det.