Mamman skaffar ny pojkvän – 12 år senare skriver dottern gripande brev som alla föräldrar borde läsa

21-åriga Katelyn Miller växte upp sina första år med en pappa som inte brydde sig om henne. Han älskade helt enkelt inte henne eller hennes bror.

I gengäld försökte deras mamma visa dem kärlek på alla sätt hon kunde.

Till slut skilde sig föräldrarna, och barnen fick bo själva med sin mamma. Men när Katelyn var nio år gammal förändrades hennes liv drastiskt. Mamman träffade en ny man.

Att komma in i en familj och ta över en papparoll till små barn är inte lätt. Men Lance Jeske bestämde sig för att älska dessa två barn som om de vore hans egna.

Idag är Katelyn 21 år gammal och hyllar sin styvpappa i ett rörande inlägg på facebooksidan Love What Matters

Så här skriver hon:

Kära styvpappa,

Jag undrar vad du gjorde på min födelsedag. Jag gissar att du åkte till ditt vanliga 8-17 jobb, åt en färdig matlåda från en bensinmack till lunch och sedan vidare till after work med dina vänner. Du hade ingen aning att tusentals mil bort, födde din framtida fru din äldsta dotter. Jag önskar att du vore där då, men samtidigt vet jag att det är en anledning att du kom in i mitt liv vid den tidpunkt du faktiskt gjorde det.

Du är inte min biologiska pappa, jag har inte samma efternamn som dig (än så länge i alla fall) och jag är inte det minsta lik dig. Vilken man som helst kan skapa ett barn och skriva sitt namn på födelsebeviset. Men det tar en äkta man, som du, att kliva in och ta en annans barn som sitt eget.

Din kärlek är faktiskt ett val. Jag vet att jag har varit orolig över min biologiska pappa förut, men trots att han han krossat mitt hjärta gång på gång har du varit där och plockat upp de trasiga bitarna. Men varje kram du gett mig har du lagat bitarna och gjort mig ännu starkare än vad jag var förut.

Jag var nio år gammal när jag träffade dig för första gången. Ödet skickade min mamma, min bror och mig tvärs över landet för att springa på dig. Vem visste att mammas handsignaler tvärs över en varm, svettig lagerlokal skulle sluta i ett äktenskap?

Ni två är perfekta för varandra. Du visar min mamma den kärlek hon förtjänar.

Jag kan inte tacka dig nog. Jag vet att du blir utsliten av ditt jobb, men du gör det du måste göra för mig och min bror. Du ger aldrig upp, du kämpar på varje dag oavsett hur svårt livet blir ibland. Du har varit en fantastisk förebild för oss.

Jag vet att jag var lite av en rebell under mina tonår i valet av pojkvänner, men du har lärt mig vad en äkta man är. Jag vet att en äkta man aldrig skulle bedra mig. En äkta man skulle aldrig välja droger eller alkohol framför mig. En äkta man skulle aldrig misshandla mig, varken fysiskt eller verbalt. Och sist men inte minst: En äkta man skulle aldrig få mig att inte känna mig bra nog.
 

Jag har fått mitt hjärta krossat många gånger, men du har alltid varit där för att laga det igen. Du får mig att känna mig värd någonting.

Du har sett mig växa upp under alla dessa år. Du har varit med på allting. Min första bal, mina basketmatcher, mina uppträdanden och mina examens. Du och mamma har alltid sett till att ni suttit längst fram.

Du har alltid inspirerat mig att vara mig själv i alla lägen. Du har aldrig tvingat mig att bli någonting jag inte är. Till och med de gånger jag ändrat mig tusen gånger innan jag kunde bestämma vad jag ville göra, har du stöttat mitt val oavsett. När jag har begått misstag, har du hjälpt mig lösa dem.

På något vis lyckades jag överleva mina tonår, och det om något bevisar vilket enormt tålamod du har.

Jag vill verkligen tacka dig från djupet av mitt hjärta för den kvinna jag har blivit. Jag vet att utan dig, skulle jag inte varit i närheten av där jag är idag. Du är verkligen en otrolig människa, och när andra människor frågar mig vem som är min pappa är jag stolt över att säga ditt namn.

Tack för att du tagit hand om min familj. Jag vet att du inte skapade mig, att ditt namn inte är på mitt födelsebevis, att jag inte bär ditt efternamn (än så länge i alla fall) och att jag inte är lik dig. Men det spelar ingen roll, för de senaste elva åren har du format mig till den jag är idag.

Du har gjort mig till din egen, och du har aldrig fått mig att ifrågasätta mig själv. Jag blir rörd när jag pratar om dig eftersom du aldrig har gjort mig besviken på det sätt alla andra män i mitt liv gjort. När de lämnar mig eller krossar mitt hjärta har jag alltid dig.

Tack. För allt du gör för mig. Jag är så otroligt stolt över att få vara din dotter.

Vilken underbar hylling av Katelyn! Jag, som själv har erfarenhet av bonusföräldrar, blev väldigt rörd av detta. 

Passa på att berätta för era nära och kära hur mycket de betyder för er! Man kan aldrig säga det för många gånger, och en dag är det försent.

Publicerad av Newsner familj