Mamman skrev öppet brev där hon tackade sin infertilitet – nu hyllas ärliga orden av tusentals

Bara den som drömmer om barn och inte kan få det vet hur stor sorgen är. Desiree Fortin och hennes man hade provat allt, så beskedet om barnlöshet kom som ett hårt slag för paret. Desiree hatade sin infertilitet över allt annat, men idag älskar hon den, anledningen? den ledde till det som idag är hela hennes liv. På sin blogg skriver hon ett öppet brev om infertiliteten, ett inlägg som hyllats av över 25 000 personer på nätet. 

”Kära Infertilitet,

Jag hatade dig.

Du stjäl drömmar. Du krossar hjärtan. Du för med dig sorg. Du förtär liv. Du är anledningen att jag inte kunde bli gravid av mig själv. Du dränkte mitt hjärta i djup förtvivlan över min oförmåga att bli mamma så som de flesta kvinnor blir mammor. Du sa till mig att min kropp inte var bra nog. Du har kanske varit en stor del av min berättelse, men du har aldrig definierat mig. Och just på denna dag för två år sedan så slog jag dig. Jag besegrade dig. Jag visade dig att det fanns seger över infertilitet, och Gud sådde äntligen liv i min livmoder.

Infertilitet, det är så mycket du fört in i mitt liv. Det var inte bara det att jag inte kunde bli gravid, du förde med dig så många tårar. På grund av dig låg jag på mitt badrumsgolv och kände mig helt tom efter oräkneliga, negativa, graviditetstester. Jag fick stå ut med sprutor, blåmärken, och alla sorters mediciner. För om du är infertil och vill behandlas för det så är det sådant du får stå ut med. Du är dyr och utmattande, både fysiskt, psykiskt och känslomässigt. Infertilitet, du dränkte mitt hjärta i en känsla av besvikelse och smärta. Och ärligt talat, det var otroligt smärtsamt när jag hörde orden ”Jag är gravid” från någon annan än mig själv.

Men trots allt detta så gav du mig hopp. 

Facebook/Desiree Fortin

Hur mycket jag än hatade dig, infertilitet, så är jag tacksam över att du var min berättelse. Du gjorde mig stark. Även innan jag till slut blev gravid, stärktes jag. Jag kände mig inte bara som Superwoman på grund av alla injektioner, blodprov och läkarbesök, jag hittade också styrka känslomässigt. Jag lärde mig att vara modig.

Infertilitet, du lärde mig att jag inte är ensam ens mina mörkaste dagar. Jag trodde aldrig att jag skulle få etiketten ”ej fertil”. Jag trodde inte heller att jag skulle behöva behandlas för det. Men, Infertilitet, tack vare dig fick jag till slut bli mamma till just Charlize, Sawyer, och Jax.

Infertilitet, jag hatar inte dig, inte längre. Gud skapar skönhet ur aska. Du var min aska, och Gud gjorde dig vacker. Om det inte vore för den extrema hjärtesorg du åsamkade mig, lögnerna du gav mig, sorgen du förde till mitt hjärta gång på gång, så hade jag aldrig varit mamma till mina barn”. 

Desiree är långt ifrån den enda som drabbats av infertilitet, hon är inte heller den enda som blivit förkrossad över beskedet. Det ledde henne dock till Charlize, Sawyer, och Jax, de tre provrörsbefruktade barnen hon har idag, och som hon älskar över allt annat. 

Desiree blottade sina innersta tankar för att fler ska veta att det kan komma någonting bra ur det som känns hopplöst. Desiree kunde till slut känna att det fanns någon mening med det allt. Dela gärna om du också hör till de som aldrig slutar hoppas.