Mamman skriker i panik när hon ser sin livlösa son – då kommer oväntad hjälp genom ytterdörren

Som förälder är man ständigt rädd att ens barn ska göra illa sig. De kommer ju alltid att vara det käraste man har.

Men hur försiktig man än är som förälder så kan man inte övervaka varje steg ens barn tar. Och om en olycka sker vet man aldrig hur man kommer att reagera.

Mamman Angela Sanders fick nyligen erfara just detta.

Angela Sanders var ensam hemma med sin 5 månader gamla son Dakota. Sonen satt i sin barnstol medan Angela stökade runt hemma. Plötsligt märkte hon att något var annorlunda med sonen.

© Fox 28

Hon gick fram till sonen och upptäckte att han blödde och var blå i ansiktet.

Det är omöjligt att veta hur man ska reagera i en sådan här situation. Angela visste ingenting om livräddning, och blev själv livrädd när hon såg sin son. Hon fick panik och skrek rakt ut.

En som hörde hennes skrik var kabelinstallatören Daniel Craft som arbetade med en installation i närheten. Har rusade in i huset och hittade lilla Dakota livlös på golvet.

© Fox 28

Daniel, som har gått en utbildning i hjärt- och lungräddning, förstod direkt att pojken hade svårt att andas.

– Jag lutade hans huvud bakåt, och såg att han var blå. Så jag tänkte att han kanske hade något i munnen eller halsen, berättar han för Fox 28.

Daniel stoppade in sitt finger i Dakotas mun för att känna om han kunde hitta något. När han drog ut fingret hörde han ett gurglande ljud och såg hur barnets bröstkorg höjdes. 

Han stannade med pojken och fortsatte kontrollera andningen tills ambulans var på plats.

© Fox 28

Dakota kördes i ilfart till sjukhuset, och där kunde man konstatera att han hade fått ett anfall till följd av ett bristande bråck. Om inte Daniel hade hjälpt honom andas hade pojken förmodligen inte överlevt.

– Jag är glad att han lever och andas. Han är en fin unge, berättar Daniel.

Dakota återhämtade sig på sjukhuset och mår idag bra. Jag vågar inte ens tänka på vad som hade hänt om inte Daniel varit där!

Kanske var det ödet som placerade honom på rätt plats vid rätt tillfälle.

Publicerad av Newsner familj