Mamman slängde barnens glassar i soporna för att lära dem en läxa – nu hyllas hon av tusentals

Att ta glass från ett barn kan låta hårt, det var också vad Jaime Primaks barn tyckte när hon ryckte glassen ur deras händer och slängde dem i soptunnan. Förmodligen tyckte de att hon var världens elakaste mamma, men när du läser anledningen till varför hon gjorde det är det inte säkert att du håller med.

När Jaimes tre barn betedde sig på ett sätt som mamman inte ville uppmuntra till stod hon inför ett sådant där kval som alla föräldrar någon gång ställs inför. Ni vet den där stunden när man förstår att vad man säger eller gör kommer att färga hur de ser på saker framöver. När barnen njöt av sin glass gick Jaime fram och kastade dem i soptunnan, hennes anledning hyllas nu av tusentals personer på nätet.

Författaren och trebarnsmamman Jamie Primak Sullivan var på en glassbutik med sina barn när hennes föräldraskap sattes på prov. Alla barnen hade precis fått sina glassar och började genast att mumsa på dem, men utan att yttra någon form av tacksamhet eller artighet mot personalen. 

Facebook/Jaime Primak Sullivan

Såhär beskriver mamma Jaime händelsen, som nu sprids som en löpeld på Facebook

”Så… jag är den elakaste mamman någonsin.

Efter att vi ätit middag tog jag med mig mina barn till barnen glassaffären ”Dairy Queen”. De fick beställa varsin glass och efter fem minuter var våra glassar klara. Den unga flickan (var kanske 17 år) som stod i kassan kom till vårt bord och serverade mina barn varsin glass. Inte en enda av dem såg in i hennes ögon.
Inte en enda av dem sa ‘tack’. Varken mig eller till flickan … Så jag väntade.

Jag började räkna till tio i mitt huvud, medan barnen åt på sin glass. Den unga flickan tittade på mig och undrade vad jag gjorde riktigt (hon trodde antagligen att jag hörde röster i mitt huvud) samtidigt som mina barn sprang ut genom dörren.

Jag följde efter dem och när jag kom ut gick jag ikapp dem. Jag bad att få glassarna och vände mig sedan om och gick raka vägen till en soptunna. Mitt framför ögonen på barnen kastade jag deras glassar. Det blev masshysteri.

Jag sa till dem att en dag, om de hade tur, skulle de också ha ett sådant jobb som denna unga flicka. Och jag vill att folk ska titta på dem, titta in i deras ögon och säga ‘tack’. När man är åtta, sju och fem år gammal bör man vara tillräckligt gammal för att känna till det viktigaste, att man ska vara vänlig med sina medmänniskor.

Så idag är jag den elakaste mamman i världen.”, skriver hon. 

Facebook/Jaime Primak Sullivan

Även om Jaime förstod att många skulle ha åsikter om saken trodde hon inte att hennes inlägg skulle hyllas och spridas av tusentals. Närmare 400 000 har delat hennes inlägg, och de positiva kommentarerna om uppfostran och synen på människor är vad som tar mest plats i kommentarsfältet, även om de finns de som tycker att hon var för hård. 

Jaimes syfte var att få barnen att förstå hur viktigt det är att visa tacksamhet och att uppmärksamma folks arbete, vilket hon förklarade för sina barn. Tycker du att det var ett bra agerande för att få barnen att förstå? Dela gärna isåfall, eller skriv dina åsikter i kommentarsfältet.