Mamman slår tillbaka mot föräldrar som hånat sjuka 4-åringen. Nu stöttas hon av tusentals efter inlägget på Facebook.

Martina Boström sons Maximiliam är 4 år.  Han har en ovanlig sjukdom, som tyvärr kostar många barn livet. På grund av behandlingarna har han blivit svullen. Och bara på grund av det får både mor och son utstå hån och dömande blickar. På torsdagskvällen skrev Martina ett inlägg på Facebook där hon uttryckte sin ilska över människors ovilja att förstå. Hon berättar också om de hemska reaktioner som de stött på när de varit ute på stan. Nu delas hennes inlägg av tusentals som vill visa sitt stöd och uppmärksamma den här situationen, som ingen – varken förälder eller barn – ska behöva utstå. Bara genom att uppmärksamma och belysa att såna här problem finns kan vi åstadkomma en förbättring. Till Martina och Maximiliam: Stå på er!

Så här skriver Martina:

”Här har ni Maximiliam, 4år & utåt alltid glad. Har har en sjukdom som få barn överlevt med. Han äter mängder mediciner efter hans tuffa behandlingar han fått. Han har gjort en benmärgstransplantation 2012 vilket gjorde att hans sjukdom inte tog död på honom. Han har varit svårt sjuk efter den med mycket komplikationer. Hans kropp kämpar ständigt med flera sjukdomar han fått efter transplantationen som en gång höll på att beröva hans liv. På bilden nedanför ser ni en pigg kille som ser relativt glad ut. Varför måste ni beröva honom hans livsglädje? Alla ni människor där ute, snälla ta lite hänsyn till att vi alla ser olika ut. Ni har ingen aning om vad andra har gått igenom här i livet. Ni har ingen rätt till att kommentera andras utseenden överhuvudtaget för ni vet inte någonting om någon ni ser. Ni vet inte vad hårt dom kämpat för att få överleva!

Idag satt jag på mc Donalds med min son och skulle äta, vilket man brukar göra, annars överlever man inte. En flicka kom och satte sig bredvid Max, hon tittade på honom och började flytta sig närmare sin mamma precis som om hon vore rädd för honom. Max tittade på henne och log, hon tittade bort. Hennes mamma fick ständigt säga åt henne att äta sin mat då hon inte kunde flytta blicken från honom. Flickan var bara ett barn så hon förstår inte på samma sätt som vi vuxna gör att han ser annorlunda ut pga något. Men vet ni vad som skrämmer mig? Jo, ni vuxna som talar högt o tydligt om att man inte ska ge sina ”tjocka barn” mc donalds, utan att ens tänka den tanken att han kanske är sjuk? Han kanske har gått igenom mycket i sitt liv, han kanske är svullen? Jo för vet ni, DET ÄR KORTISONET HAN ÄTER SOM GÖR HONOM SVULLEN. HAN ÄR INTE TJOCK!!

Jag stod i kön i kassan på Ica, max som älskar att hålla i sina saker och ge kassören/kassörskan det för att sedan få tillbaka det han gett dom för att scanna in. Han hade en godispåse i handen och två damer stod bakom mig och sa då högt och tydligt (herregud stackars barn som har såna föräldrar som ger barnet godis när han är så tjock). Jag sa ingenting tillbaka utan hoppades på att max inte hörde. När vi kom hem igen så frågade max varför han var tjock. Ska ett barn på 4 år fråga en sån fråga när han inte har ätit sig tjock utan är svullen pga sina mediciner? Vart vi än går så tittar folk, barn blir rädd för honom och vuxna människor talar högt om hans utseende. Maximiliam har hört för mycket nu. Ni vuxna har talat så högt så mitt barn inte vill leva längre, han är inte dum, eller blind. Han förstår precis allt ni säger och han förstår era blickar! Han berättar för mig hur ledsen han är, han använder orden (jag orkar inte mer, jag vill inte mer) & det är tack vare den sjuka världen vi lever i.

Det ni inte vet om andra har ni heller inget att tala om. Min son ska inte behöva stanna hemma för att ni inte förstår allvaret. Jag ska inte behöva känna mig som en dålig mamma som ger honom godis på en lördag för att han är svullen. Vi ska inte behöva bosätta oss inomhus för att ni inte kan bete er. Ni förstör hans självförtroende genom att tala högt om hur han ser ut & vad han får äta och inte. Han är 4 år & är sjuk, han har klarat av många svåra saker i livet som ni inte ens visste man kunde. Så jag ber er nu, snälla! Om ni inte har någon aning om vad andra gått igenom, tala då inte högt och tydligt om era åsikter om hans utseende och vad ni tycker det är fel o ge honom och inte. För ni vet inte alls hur det sårar en annan människa som faktiskt gör allt för att överleva och vara glad. Tryck inte ner honom mer, för han har det inte lätt. Snälla sluta titta så underligt på honom för han förstår vad du tycker på ditt sätt att titta. Han är människa precis som ni. Så snälla sluta.”

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

LÄS!Här har ni Maximiliam, 4år & utåt alltid glad. Har har en sjukdom som få barn överlevt med. Han äter mängder…

Posted by Martina Boström on Thursday, July 30, 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna