Mamman står inför rätta – då ber domaren 6-åriga dottern berätta sanningen

En parkeringsböter svider alltid i plånboken, särskilt för den som har det dåligt ställt och är i behov av varenda krona för att ta hand om sina barn. Tänk dig att du snabbt ska hämta en sak hos en släkting. Du kör dit och märker att det är fest i byggnaden, så därför ställer du bilen lite avsides där det finns plats. När du kommer ner efter några minuter ser du att du fått en böter på nästan 1 000 kronor.  

En tvåbarnsmamma från Providence åkte på en böter på 100 dollar när hon felparkerade några minuter. När hon överklagade och ställdes inför rätta riskerade hon tredubbla böter, då bad domaren hennes sexåriga dotter att avgöra straffet.  

Tvåbarnsmamman skulle snabbt in till sin kusin och hämta en sak. Det var fest i byggnaden, vilket fick mamman att parkera lite avsides längs trottoaren. När hon kom upp i trapphuset såg hon att polisen var där, förmodligen för att avsluta festen. 

När hon kom ner såg hon att hon fått 100 dollar i parkeringsböter, vilket motsvarar cirka 897 svenska kronor. 

Mamman hade dåligt ställt och betalade inte böterna, vilket gjorde att hon ställdes inför rätta och riskerade hårdare straff. Rättegången var dock allt annat än vad hon väntat sig. 

När mamman skulle förklara sig för domaren kallar han upp hennes sexåriga dotter Janice och frågade om hennes ålder bland annat. Han förklarar sedan för Janice vad mamman gjort och vad hon riskerar att få för straff. Han räknar upp fyra möjliga alternativ.

Youtube

Nr 1: Att ge mamman straffen hon förtjänar. Vilken skulle bli totalt 2 691 kronor för första bötern plus straffavgift för att den inte betalades.

Nr 2: Mamman slipper straffavgiften, men ska betala sin parkeringsböter på 100 dollar. 

Nr 3: De är schyssta den här gången och halverar räkningen till 50 dollar. 

Nr 4: De är riktigt snälla och säger att det inte tar något betalt alls denna gång. 

Dottern tittar förvånat på domaren när han ber henne avgöra vad det ska bli. Publiken håller andan.

Youtube

När Janice, som bara är sex år, nervöst inte vet vad hon ska svara frågar domaren vad hon ätit till frukost. När hon svarar att hon inte ätit något den dagen tar domaren ett snabbt beslut. 

”Vi säger såhär. Jag och din mamma gör en överenskommelse. Om hon köper frukost till dig när ni åker härifrån så slipper hon alla böter, låter det okej?”, säger domaren

Mamman friades från sina böter för att domaren kände sympati för henne och såg att hon inte var någon brottsling. Dela gärna om du tycker att fler fall borde visas medmänsklighet, så länge ingen kommit till skada.