Mamman svimmar när hon är ensam med barnen. Då gör 4-årige sonen något som räddar hennes liv.

Ibland kan barn vara mer vaksamma och snabbtänkta än vad vi kanske tror. Det visade om inte annat den 4-årige pojken Camden Vaughan när han var hemma tillsammans med sin sjuka mamma Misty – något som i slutändan skulle komma att rädda hennes liv. Misty hade varit sjuk i ett par dagar och var ensam i hemmet tillsammans med 4-årige Camden och hans lillebror medan pappan var borta. Mamman trodde inte att det var något allvarligt men när hon sedan tog tempen visade den på skyhöga 41 grader – och kort därefter svimmade hon. Då agerade den unge pojken direkt.

Eftersom pojken tidigare hade spelat spel på mammans mobil kom han ihåg pinkoden och lyckades låsa upp telefonen. 4-åringen gick därefter in i kontaktlistan, såg en bild på sin pappa och klickade på bilden så att det började ringa.

”Han sa, pappa du måste komma hem, mamma kan inte komma ner i badet eftersom hon inte kan vakna”, säger pappa Jeremy i en intervju med ABC News.

Pappan tog samtalet på största allvar och ringde 112 samtidigt som han skyndade hem. Därefter tog de mamman till akuten där hon kunde få vård – och utan den snabbtänkta 4-åringen Camden hade det kunnat sluta riktigt illa.

”Det räddade hennes liv, det räddade verkligen hennes liv”, säger läkaren på sjukhuset om pojkens insats.

Tack vare pojken är mamma Misty nu hemma hos familjen igen, med sin vakande ängel Camden nära till hands.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Dela gärna vidare om du också tycker att fler borde läsa om den lilla pojkens modiga insats!