Mamman tar en bild på döende sonen – för att visa livet med cancer

Internet, framförallt sociala medier, gör det enkelt att upprätthålla en fasad om att saker är bättre än vad de är. Detta förskönande var något som mamman Jessica Medinger tröttnade på. Hennes tioårige son har cancer, och för att öka förståelsen för sjukdomen som många lever med så gjorde hon något som inte många skulle göra. Hon publicerade en hjärtskärande bild på sin sjuke son, en bild som säger mer än tusen ord och har delats över 77 000 gånger.

Jessica Medinger från Texas har en tioårig son som hon älskar över allt annat. Drake, som sonen heter, har cancer och kämpar dagligen med svåra smärtor. 

Drake måste ta 44 kemotabletter på ett dygn, men ofta kräks han upp dem på grund av smärtor och starkt illamående. Han har svårt att behålla både näring och medicin, och många gånger säger han ”mamma, jag kommer inte att klara det”, det berättar mamman i ett inlägg på Facebook.

”Det här är han. Drake. Stinky Joe. Min värld. Från ögonblicket jag insåg att jag var gravid med honom till framtiden, för alltid, har han varit min anledning att leva. Han är mitt leende, min kärlek, mina hjärtslag. Han är mina tårar, mitt hjärtekross, mina rynkade pannor. Han är mitt liv!”, skriver mamman i sitt Facebookinlägg.

Facebook/LoveWhatMatters

Bilden på tioårige Drake som kämpar mot smärtorna har berört tusentals som hyllat mamman för att hon delar med sig av den nakna sanningen. Tillsammans med bilden skriver mamman:  

”Det här är skinn och ben, för jag behöver be honom för att få honom att ens äta EN böna till middag, eller dricka ett glas vatten under dagen. Det här är att sova med sin son för att han är så rädd för att något ska hända när han är ensam, och med ‘något’ menar jag döden. Det här är att ha diskussioner mitt i natten med en 10-åring som frågar om han kommer till himlen om han dör, och om han kommer att träffa sin pappa där och kunna leka med honom”. 

Mammas känslosamma inlägg har nu delats över 77 000 gånger, och mamman hyllas för att hon inte cencurerar något, då detta är mångas verklighet.   

 

Även om de finns de som ifrågasätter att mamman delade bilden så är hon tydlig med syftet: att upplysa andra om hur det är att leva med någon som har cancer.

Det är jobbigt och fruktansvärt för alla drabbade, och då kan det kännas bättre att veta att det finns folk som vet vad man går igenom. Dela gärna för att öka medvetenheten kring hur det är att leva med en familjemedlem som har cancer.