Mamman tar en bild på pappan och sonen i duschen, men detaljen i bilden får nätet att koka

Att dela med sig av något intimt och känslosamt kräver mod, därför kan det såra ordentligt om du möts av negativa kommentarer och smutskastning när du gör det. Det fick småbarnsmamman Heather Whitten lära sig när hon med goda avsikter delade en bild som fick nätet att koka. Hennes svar på tal är dock något som alla borde ta till sig av. 

Den här bilden tog Heather Whitten av sin ettårige son och hennes stora kärlek – sonens pappa. 

Facebook/Heather Whitten

En bild som fångade ett ögonblick som visar värme och kärlek mellan far och son tyckte Heather, men så valde inte andra att se det. När Heather la ut bilden på Facebook möttes den av en hatstorm från folk som var negativa till att hon delade en ”nakenbild”. Ingen fokuserade på det faktum att Heathers son hade salmonella och behövde svalkas, men hade inte förmågan att göra det själv.

Någon tyckte att bilden var så opassande att den anmäldes och togs bort av Facebook. Det fick mamman att koka av ilska och publicera bilden igen, denna gång med texten: 

”När jag satt i duschen med dem blev jag överväldigad av scenen framför mig. Den här mannen. Den här maken, partnern och pappan. Han var så tålmodig och kärleksfull och så stark med vår lilla son i sitt knä. Han viskade tröstande till Fox att han skulle bli bra och att Thomas skulle ta hand om honom”, skriver Heather Whitten på Facebook och fortsätter:

Jag var häpen över hur många människor som missade historien bakom eller inte ens såg förbi nakenheten till att hitta historien. De fastnade vid att de båda var nakna och i duschen. Jag hade gått över gränsen. Det var för intimt. Det skulle inte ha delats offentligt.

Men, jag håller inte med. Ni kanske aldrig delar bilder av er familj som jag gör. Men det ger er inte rätten att tysta mig. Att ta ifrån mig rätten att dela våra erfarenheter ocensurerat. Det är inget sexuellt eller exploaterande med den här bilden. Det är inte ens några ”privata delar” som syns”.

Facebook/Heather Whitten

Människor kan vara riktigt dömande ibland, och det gäller att ha i åtanke hur sårad man själv kan bli. Mamma Heather gav ett svar på tal med ett viktigt budskap om hur vi bör vara mot varandra. Dela gärna för att hylla henne.

 

 
 

Läs mer om...