Mamman tar farväl av döende sonen – nu varnar hon alla för läkemedlet som tog hans liv

Alla har vi någon gång gjort saker vi ångrat, speciellt i ungdomen och oftast för att vi inte tänkt igenom konsekvenserna ordentligt innan. Men tyvärr kan ett enda misstag kosta en livet om man inte är försiktig. Det budskapet vill mamman Sherri Kent sprida, efter att hon olyckligt förorade sin 22-årige son när han tagit drogen Fentanyl.

Tidigare i år skulle 22-årige Michael möta upp en man i Kanadensiska staden Kelowna, då han sagt att han hade heroin. De möttes upp på en toalett i en affär, där Michael tog drogen han trodde var heroin. När den andra mannen såg hur Michael reagerade på drogen blev han rädd och stack därifrån. Efter 20 minuter slog samvetet till och han återvände med affärens ägare för att låsa upp badrumsdörren, detta enligt Huffington Post. Därinne låg Michael utslagen med blåa läppar. Han fick genast föras till sjukhus men kunde inte räddas. 

Michael hade fått i sig Fentanyl, en starkt smärtstillande drog som ger samma känsla som heroin, men är hela 100 gånger starkare än morfin. Enligt läkemedelssajten Drugabase är det så starkt att det bland annat används som narkosmedel.

När Michaels mamma förstod att hennes 22-årige son skulle dö kröp hon tätt intill honom i sjukhussängen och tänkte på hur hans liv försvunnit på grund av ett misstag som många unga gör. 

Facebook/Sherri Kent

För att göra vad hon kunde för att förhindra att fler familjer drabbas så la hon upp en bild på på Facebook på mor och son tillsammans på sjukhuset. Under bilden skrev hon en text som alla borde läsa: 

”Jag vill bara att alla ska veta att min son Michael överdoserade fentanyl. Min son var inte beroende. Han begick ett misstag som kostade honom hans liv.

Jag vill bara att alla ska vara medvetna om epidemin som pågår. Den dödar 5-7 personer per dag i varje stad i Kanada. Det är utom kontroll och det finns ingen chans för oss att skydda våra barn från den, annat än att varna dem om riskerna med droganvändande i dagens samhälle.

Jag har förlorat min son på grund av den här hemska tragedin, och jag vill göra andra föräldrar medvetna om att det kan hända vem som helst som bestämmer sig för att röra något man kan snorta upp i näsan. Fentanol tar förstaplatsen av mördare i Kanada och den tar våra barn, nära och kära ifrån oss. Var snäll och dela detta med din familj och vänner för att förebygga ännu en tragedi.”

Michael avled i mars 2017, och sedan mamma Sherri la upp bilden har den delats över 104 000 gånger. Sherri hyllas också för sitt mod att dela bilden för att upplysa andra om riskerna. En kvinna skriver bland annat: 

”Tack för att du var stark nog att dela detta. Jag beklagar verkligen sorgen. Våra djupaste tankar går till dig och din familj”. 

För mamman som förlorade sin son handlar delningen av bilden om att undvika att fler får gå igenom det hemska som hon gjorde. Dela budskapet så andra kan prata med sina ungdomar om riskerna med droger och okända läkemedel.