Mamman tjockishånas av maken och hans älskarinna, vad hon gör då är allt annat än självklart

De hade varit ett par sedan 17 års ålder, vigt sina liv åt varandra och precis blivit föräldrar till en liten flicka.

Det var helt enkelt en sådan där lycklig och alldeles underbar kärlekssaga som skulle vara för evigt. Eller, det var i alla fall vad Betsy Ayala trodde… tills två dagar efter julen 2013.

Via makens mobiltelefon upptäckte Betsy då inte bara att han hade en hemlig otrohetsaffär, utan också att maken och älskarinnan tjockishånade henne i smyg. Där och då tog hon så ett beslut – som förändrade hennes liv för alltid.

Bildkälla: queen_b_b/Instagram

Det var som ett slag rakt i magen. Betsy Ayala, som vägde 120 kilo efter att ha fött parets lilla dotter några månader tidigare, hade kämpat febrilt för att gå ner i vikt… när hon plötsligt såg det.

På makens mobiltelefon hittade hon hemliga meddelanden som avslöjade hans otrohetsaffär med en kollega. Men inte nog med det: maken och älskarinnan pratade dessutom bakom ryggen på henne.

– Jag var förkrossad. Jag hittade några meddelanden på hans Facebook där de kallade mig kossa och fetto och bara snackade skit om mig. Hela min värld föll samman, säger Betsy Ayala till Honey.

Bildkälla: queen_b_b/Instagram

Allt som Betsy hade kämpat för så hårt, med förhållandet och barnet och viktnedgången, försvann som på en blinkning.

Men istället för att bränna ner huset, fly med dottern eller ta till någon annan drastisk hämndaktion så hittade Betsy snart en annan drivkraft. I sig själv.

– Jag grät efter varje träningspass och det var då som jag bestämde att detta inte skulle få definiera mig. Jag skulle förändra mig själv för mig och min dotter. Jag ville att hon skulle var stolt över sin mamma och jag ville vara ett ledande exempel för henne, säger Betsy Ayala till Honey.

Bildkälla: queen_b_b/Instagram

Maken och älskarinnan skulle helt enkelt inte få sista ordet.

Så Betsy, som slitit mot sin övervikt sedan barnsben, bestämde sig för att förändra sina vanor radikalt.

Hon började smått, genom att sluta stoppa i sig onyttigheter och att börja träna zumba med sin syster.

Bildkälla: queen_b_b/Instagram

Snart insåg Betsy också att just träningen fick henne att kanalisera uppbrottet till något annat.

Hon fortsatte gnugga på, började springa och lyfta vikter på gymmet. Och ett par år senare… var förvandlingen total.

Betsy hade inte bara förlorat halva vikten – utan också blivit personlig tränare för att hjälpa andra i samma situation!

Bildkälla: queen_b_b/Instagram

Betsy ser sig i dag som en helt annan person, både på utsidan och insidan, på grund av sin nya syn på livet. Hon kan dessutom känna sig stolt över sig själv – och vara den mamma hon vill vara inför sin dotter.

Och hur märkligt det än låter, så är hon faktiskt tacksam för den förkrossande erfarenheten med ex-maken.

– Nu känner jag ärligt talat att det han gjorde var en välsignelse. Annars hade jag varit så som jag var för alltid, säger Betsy Ayala till Honey.

Bildkälla: queen_b_b/Instagram

Jag är så glad för Betsy som har fått tillbaka sitt självförtroende, mår bra över sitt yttre – och framförallt, att hon mår så mycket bättre på insidan. För det är ju trots allt det som är det viktigaste!

Dela vidare Betsys historia för att visa alla där ute att man aldrig ska ge upp och sluta tro på sig själv, hur tufft det än kan kännas. Ur allt ont kommer något gott, glöm aldrig det!