Mamman uppmanar alla föräldrar att hålla uppsikt över sina barn efter en obehaglig händelse i mataffären.

Det var en helt vanlig dag och mamman Amanda Kaildy var i en mataffär i amerikanska Edmond, Oklahoma, för att handla tillsammans med dottern Jenna. Plötsligt började en främmande flicka ta kontakt med dottern. Mamman anade inget ont först – men när hon sedan tittade över axeln såg hon något väldigt obehagligt. Amanda bestämde sig för att dela med sig av händelsen i ett Facebook-inlägg och hennes varning till alla föräldrar sprids nu över nätet.

”Ok… Jag måste posta detta som en påminnelse till alla mammor. Jag var i mataffären när en flicka i 9-årsåldern försökte få kontakt med min dotter. Jag tänkte inte så mycket på det först”, skriver Amanda Kalidy på Facebook.

amanda3

”Hon var väldigt envis så jag blev irriterad och sa till henne att min dotter inte ville ha något godis, och så fortsatte vi gå. Flickan blev upprörd och när jag skulle betala kom hon fram igen och försökte få min dotter Jenna att följa med och ta ett tuggummi.”

Bildkälla: Missy Michelle Kalidy (Facebook)

amanda2

Men flickan var inte ensam – och snart gjorde Amanda en obehaglig upptäckt.

”Jag tittade över axeln och där stod en man längre bort i affären och gjorde tecken åt flickan. Jag sa till kassörskan som ringde efter butiksföreståndaren, något som fick både flickan och mannen att fly in i en bil.”

Den främmande mannen och flickan försökte alltså övertala Amandas dotter att göra något eller följa med någonstans – men i sista stund blev de påkomna och flydde.

”Om jag hade vetat vad som pågick just då så skulle jag ha tagit flickan och räddat henne! Men de ville ta min dotter!!!!! Hon är fyra år!!!! Butiksföreståndaren sa till mig att de riktar in sig på mataffären eftersom mammor är där på dagarna med sina barn, och många gånger vänder mammorna ryggen till medan de hämtar varor och då kan de ta barnen från kundvagnarna”.

amanda1

Amanda uppmanar därför alla föräldrar att vara vaksamma när de är på offentliga platser med sina barn.

”SNÄLLA VAR FÖRSIKTIGA OCH HÅLL ALLTID UPPSIKT ÖVER ERA BARN!! DET ÄR PÅ RIKTIGT”, skriver hon på Facebook.

Michael Snowden på Oklahoma Bureau of Narcotics Human Trafficking Division säger att det mycket väl kan handla om personer som ägnar sig åt trafficking och att det är ett stort hot mot alla föräldrar – men han menar också att det kan handla om främlingar som använder något distraherande moment, som en liten flicka, för att stjäla exempelvis handväskor eller bilnycklar.

Här kan du se ett nyhetsinslag om händelsen:

Det här är riktigt obehagligt och det är viktigt att vi hela tiden har uppsikt över våra barn. Dela gärna vidare så fler föräldrar kan läsa mammans varning!