Mamman väntar tvillingar med föder bara en dotter. Anledningen chockar läkarna.

När Maria Jones-Elliot och hennes man Chris blev gravida kände de på sig att de skulle få tvillingar. Det skulle också visa sig att de hade rätt. Men ingen kunde ana hur unika deras barn skulle bli.

Paret hade redan två barn sedan innan, och nu väntade de två tvillingflickor. Men i 23:e veckan hände det som inte fick hända.

Bildkälla

01

Vattnet gick och förlossningen drog igång – fyra månader för tidigt. Läkarna berättade för paret att det fanns stora risker när barn föds så mycket för tidigt. De skulle förbereda sig på det värsta. Men inte ens läkarna kunde förbereda sig på det som hände sedan.

Ut kom dottern Amy. Läkarna tog genast hand om det lilla barnet och gjorde sig redo för nästa. Men då tog det stopp.

Bildkälla

02

Amys syster ville stanna kvar i magen. Läkarna hade aldrig sett något liknande.

Maria beskriver det som en fruktansvärd känsla. Den ena dottern låg på intensiven och den andra var kvar i magen, och ingen visste hur det skulle gå.

Hon bestämde sig ändå för att låta naturen ha sin gång, och Amys lillasyster fick fortsätta växa i hennes mage. 87 dagar senare föddes Katie, och som du kan se på bilden nedan, så mår båda systrarna bra idag.

Bildkälla

03

– När de la Katie i mina armar log hon och sköterskan sa ‘hon är okej’. Vi grät båda två. Två timmar senare presenterade vi tvillingarna för varandra. Amy var fortfarande i kuvösen och de la Katie bredvid henne, berättar Maria.

Mirakeltvillingarna är alltså födda 87 dagar ifrån varandra, vilket är världsrekord. Tidigare rekordet hade Peggy Lynn, som födde sina tvillingar med 84 dagars mellanrum.

Bildkälla

04

Jag är så glad att det slutade väl för båda flickorna!

Här nedan kan du se ett tv-inslag om familjen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...