Mamman vägrade låta dottern äta socker – se nu resultatet 2 år senare

Alla föräldrar vill det bästa för sina barn, men vad det kan vara råder det givetvis delade meningar om. Så länge barnet mår bra så borde föräldrar respektera varandras val, det är åtminstone vad den här mamman försöker att förmedla. 

Shan har aldrig någonsin låtit sin tvååriga dotter Grace äta socker eller snabba kolhydrater, vilket har uppmärksammats av media. Nu delar Shan med sig av bilder där hon förklarar varför. 

De flesta bebisar matas med barnmat åtminstone sitt första år i livet, men för fitnessmamman Shan Cooper har det aldrig varit ett alternativ för hennes flicka Grace. Inga halvfabrikat, inga puréer, och inga sockrade flingor har någonsin serverats i hennes hem så länge dottern funnits, istället har Grace endast fått ekologisk och osötad mat enligt en diet som kallas ”Paleodieten”, det berättar Shan själv på sitt Instagramkonto @myfoodreligion

Instagram/myfoodreligion

Paleodieten förbjuder sädesslag, mjölkprodukter och socker, och består istället av icke konstgjord mat som fisk, ägg, frukt och grönsaker. För Shan som håller på med fitness har det varit en självklar livsstil länge, och att hon för det vidare till sin dotter beror på tron om hälsa. Hennes tvååriga dotter har nämligen bara varit förkyld en gång i livet. 
”Hon tillbringar mycket tid runt andra barn som jämt är sjuka – de har snoriga näsor, hosta, förkylningar, men hon smittas inte”, säger Shan i en intervju med Daily Mail

När folk ifrågasatt Shans beslut om dotterns kost har hon svarat att hennes dotter äter naturliga saker som gör henne gott, och att hon inte kommer att förbjuda sin dotter att äta saker på fester hon blir bjuden på i framtiden. Shan menar att barn äter va de får, medan vuxna äter utifrån känslor, därför vill hon lära barn att äta sådant som är bra för dem.

I hemmet severas naturliga råvaror, och vad Shan kan se så har det gjort att dottern aldrig blir sjuk, då hon har ett starkare immunförsvar än vad många kan drömma om.

Instagram/myfoodreligion

Vissa skeptiker, bland annat dietisten Dr Rosemary Stanton, menar att den strikta dieten skulle kunna påverka barnet negativt , men det tror inte Shan då hon inte kommer att förbjuda sin dotter något. 

”När hon går på fest så kommer hon att vara gammal nog att veta att hon får äta precis vad hon vill. Hon kommer förmodligen att komma hem hög på socker och säga ‘Mamma, jag mår inte så bra’. Och nästa gång kanske hon äter tre cupcakes istället för tolv”, säger Shan och tillägger: 

”Jag vill att Grace ska äta det som får henne att må bra”.

Instagram/myfoodreligion

Shan Cooper har över 17 000 följare på sin Instagram där hon inspirerar andra att träna och äta hälsosamt. Du hittar det här.

Vad tycker du om att Shan ger sin dotter mat enligt Paleodieten? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.