Mammans 1-årige son drunknade – tvingas nu utstå hat och påhopp på nätet: ”Vi har ont som det är”

En sommardag i juli hittade en pappa sin ettårige son livlös i familjens pool i Avesta kommun. Efter en lång stunds återupplivningsförsök i väntan på ambulans fick pojken föras till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han avled tio dagar senare

Medan barnets föräldrar försöker tackla sorgen möts de av anklagelser och påhopp från människor som menar att de inte förtjänar att vara föräldrar. Nu talar mamman ut. 

– Vi har ont som vi har det, säger hon i en intervju med Sveriges Radio P4 Dalarna.

Det var den 23 juli i år som pappan i familjen såg att altandörren var öppen, och kände att något var fel. Han arbetade hemifrån den dagen medan barnen lekte. Men när det blev tyst sprang han ut och såg att ettårige sonen låg i poolen. 

– Det första han gör är att ta upp honom och påbörja hjärt- och lungräddning, och ringa 112. Och den här hjärt- och lungräddningen gjorde han då på sin son i tio minuter ungefär, innan de kom, berättar barnets mamma för Sveriges Radio. 

1-åringens liv gick inte att rädda

Efter att ha försökt återuppliva ettåringen fick barnet föras till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Där skulle han ligga i respirator i tio dagar, innan han till slut avled. 

– Jag kommer aldrig få krama mitt barn igen. Jag kommer aldrig få se honom och höra honom skratta, säger pojkens mamma till Sveriges Radio

Hon berättar att sorgen och smärtan varit svår nog, men att det hela förvärras av dömande människor som kritiserat henne och barnets pappa på internet. 

Hon berättar att flera personer skrivit öppet att hon och barnets pappa inte ska ha barn, och att de inte förtjänar att vara föräldrar. Vissa har också bett media och andra att avslöja namnet på pojkens föräldrar. 

Foto: Shutterstock

Mammans uppmaning till folk som läser nyheter

Det har gått drygt tre veckor sedan pojken dödförklarades, och vad som gjort sorgen svårare att tackla är de många kritiska spekulationer som familjen fått ta del av på internet. Detta har gjort att mamman vill vara anonym när hon intervjuas av Sveriges Radio.

Hon hoppas att fler ska tänka till innan de skriver elaka kommentarer och spekulerar öppet.

– Skadan är redan skedd för oss, men det är inte första olyckan som händer och det är inte sista. Och jag hoppas väl med det här, att man kanske i framtiden tänker sig för innan man tror på allt man läser. Vi har ont som vi har det, säger mamman till Sveriges Radio.

Alla tankar går till de som drabbats av denna tragedi.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);