Foto: facebook.com/clare.wooff

Mammans allvarliga varning efter att sonens tunga sväller och blir blå – efter besöket hos mormor

Sonens tunga blev blå. 

Som mamma eller pappa slutar man aldrig oroa sig för sina barns säkerhet. Vi vet alla att världen är kan vara en farlig, oförutsägbar plats och livet kan vara grymt ibland.

Naturligtvis försöker alla föräldrar göra sitt allra bästa för att hålla sina barn borta från faran, men tyvärr är det inte alltid möjligt.

En mamma, från Lancaster-området i England, skickar nu ut en varning efter att hennes son tvingades till akut kirurgi för att rädda livet – över något så enkelt som en plastflaska från affären.

Riley Wooffs tunga fastnade och började svälla. När hans mamma, Clare, tog honom till sjukhuset, sa läkarna att han kanske till och med riskerade att dö.

Enligt Metro.co.uk hade Riley besökt sin mormor innan incidenten inträffade.

– Hon gav honom något att dricka och en påse med chips till fotbollen, säger Clare.

– Hon känner sig skyldig nu, men det var inte hennes fel alls.

– Jag hörde en mumling och han började säga: ”Mamma! Mamma! Min tunga har fastnat!” Jag trodde att det inte var någon större sak. Jag trodde att jag skulle få ut det enkelt. Jag försökte ta bort flasktoppen och se om vi kunde få bort den så, men vi kunde inte.

– Riley ropade ”ringa en ambulans!” och under hela den här tiden trodde vi inte att han var i fara, vi kände oss lite dumma att åka in på sjukhuset så här.

Det visade sig dock att Rileys problem var allvarligt.

– Vi gick in till akuten och en sjuksköterska kunde inte heller få den att lossna, säger Clare.

– Riley var verkligen upprörd och skrek. En läkare lyckades ta bort flaskan, då var det bara locket fastnat på hans tunga. Det var då det blev skrämmande.

Läkarna lyckades klippa av flaskan, men locket stannade kvar. Dessutom märkte de då att det fanns en sak som höll på att falla ner i tungans baksida, och de kallade på en specialist.

Det gick inte att få några rör ner i halsen – eftersom flaskan var i vägen. Det fanns en rädsla för att han kunde sluta andas vilket minut som helst och drabbas av hjärtstopp.

– Kirurgerna sa: ”Det här är verkligen allvarligt. Vi måste varna dig att han kan dö.” Jag tänkte hur i all värld kunde detta hända från en vattenflaska? Jag var med min mamma och vi blev bara förtvivlade.

Tungan befriades

Lyckligtvis kunde ett team på tio läkare ta bort flasktoppen medan Riley hade fått i sig smärtstillande. Den lille pojken tillbringade natten på sjukhus medan svullnaden sjönk, men hans mamma varnades om att han behövde ytterligare operationer.

Clare tillade:

– Jag tror inte att han insåg hur allvarligt det var. Han tycker om att springa runt i trädgården som ingenting har hänt.

Välsigne dig, Riley. Vi skickar alla våra tankar till dig och familjen.

Dela den här artikeln för att hjälpa mamman att få ut varningen om flaskor och flaskhattar. Du vet aldrig, det kan rädda någons liv.