Mammans känslosamma brev till sin dotter på ålderns höst är bara helt underbart.

Att vi alla en gång kommer att bli gamla är ofrånkomligt. Men jag hoppas och tror i alla fall att resan fram till de sista dagarna är roliga och fyllda av saker vi minns och uppskattar under hela våra liv. Har man dessutom turen att få barn kan man förhoppningsvis se fram emot trevligt sällskap på ålderns höst. Den här texten är skriven av en mamma till sin dotter som ett sätt för att förbereda henne på hur det kommer bli när hon blir gammal. Jag vet inte om den här texten är skriven av en verklig mamma, men jag tycker den är så pass fin och hjärtevärmande att jag vill dela den med er. Den här borde alla människor läsa, för vi ska alla en gång bli gamla. Dela gärna vidare när du läst.

Min kära dotter,

Dagen du ser att jag börjar bli gammal vill jag be dig att vara tålmodig, men mest av allt vill jag att du försöker förstå vad jag går igenom. Om jag upprepar samma sak tusen gånger när vi pratar avbryt mig inte och säg: ”du sa samma sak för en minut sedan”… Lyssna bara, är du snäll. Försök komma ihåg de gånger du var liten och jag brukade läsa samma saga för dig kväll efter kväll tills du somnade.

När jag inte vill bada bli inte arg och försök inte att skämma ut mig. Kommer du ihåg när jag var tvungen att springa och försöka hitta på ursäkter för att få dig att ta en dusch när du var en liten flicka?

När du ser hur svårt jag har det när det kommer till ny teknik ge mig tillräckligt med tid för att försöka förstå och titta inte på mig med den där blicken… kom ihåg älskling att jag tålmodigt lärt dig göra många saker som att äta korrekt, klä på sig, kamma ditt hår och ta hand om livets utmaningar varje dag… Dagen du ser att jag blir gammal ber jag dig att vara tålmodig, men mest av allt försök att förstå vad jag går igenom.

Om jag med jämna mellanrum tappar tråden när vi pratar om något ge mig tid att komma tillbaka in på rätt ämne och om jag inte klarar av det, bli inte nervös, otålig eller arrogant. Vet bara i ditt hjärta att det viktigaste för mig är att få vara med dig.

Och när mina gamla trötta ben inte tillåter mig att förflytta mig så snabbt som förut, ge mig din hand på samma sätt som jag erbjöd min hand till dig när du lärde dig gå. När dessa dagar kommer, känn dig inte ledsen, var bara med mig och förstå mig kärleksfullt när jag närmar mig livets slut. Jag uppskattar och tackar dig för all tid och glädje vi delat. Med ett stort leende och med all den kärlek jag har känt för dig vill jag bara säga: jag älskar dig min underbara dotter.

Dela gärna detta vidare till alla de människor du älskar i livet.