Mammans känslosamma överraskning till 14-åriga transdottern hyllas av miljoner.

Erica Maison gav sin 14-åriga transdotter Corey sitt livs present när hon överraskade henne med sin första dos hormonbehandling. Corey, som vetat om att hon var transsexuell sedan 11-års åldern, har gått på utredning hos en specialist och väntat i över två år på att få östrogen. Mamma Erica lyckades fånga ögonblicket i en film som visar hur otroligt mycket det betyder för både Corey och Erica att väntan äntligen är över.

I videon sitter Corey i soffan när mamma börjar filma. Sedan får hon instruktionen om att leta bakom soffkudden för att se vad som finns där.

– Hon hade verkligen ingen aning om vad som skulle hända. Jag var nervös men kunde inte sluta le, säger Erica till Buzzfeed.

När Corey sedan förstår vad som finns i förpackningen kan man se hur mycket det betyder.
– Hon kramade mig och jag slutade filma så jag kunde krama henne tillbaka. Ingen av oss ville släppa taget, det kändes som en evighet, säger mamman till Buzzfeed.

Överraskning

Corey var 11 år när hon insåg att hon var transsexuell. Det var när hon stötte på en film med Youtube-stjärnan Jazz Jennings, som också är trans, som allting äntligen föll på plats för henne.

– Hon sa, ”jag är precis som henne, jag är en tjej”, säger Erica till Buzzfeed.

Efter det började den långa resan med att hitta rätt specialister som kunde hjälpa Corey genom processen att bli kvinna. Tillslut bestämde de sig för The Gender Clinic at Lurie Childrens Hospital i Chicago. Sjukhuset ligger mer än fem timmar från familjens hem men det var det bästa alternativet.

– Då visste vi att våra liv hade förändras för alltid, säger Erica till Buzzfeed.

Efter bara några månader fick Corey ett implantat som bromsade puberteten. Familjens terapeut bestämde senare tillsammans med specialisterna i Chicago att Corey var redo att påbörja sin hormonbehandling med östrogen i augusti 2015. När hon blev 14 år gammal.

– Sedan dess har vi väntat på att terapeuten skulle skicka ett brev till Chicago så vi kunde börja. Vi har väntat och väntat och väntat, säger Erica till Buzzfeed.

Den 24 september ringde tillslut apoteket och berättade att Coreys recept på östrogen fanns att hämta ut.

– Det var overkligt. Jag skakade och grät hela resan till apoteket och försökte komma på det bästa sättet att berätta för henne att dagen som hon har väntat på i två och ett halvt år äntligen var här.

När Erica släppte filmen var hon beredd på att nätet kunde visa sig från sin sämsta sida. Men till hennes förvåning och stora lättnad har responsen på Facebook och Youtube bara varit positiv.

Coreys mamma säger också i ett inlägg på Facebook att om videon kan hjälpa ett enda barn så skulle alla eventuella negativa kommentarer ändå vara värt det.

– Vi vill alla bara bli älskade och accepterade, och det är allt jag vill att min dotter ska få, att bli accepterad och älskad för den hon är på insidan.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna