Mammans mage börjar växa 3 månader efter missfallet – då upptäcker läkarna den dolda hemligheten

Att förlora ett barn är otroligt svårt för alla föräldrar, oavsett om barnet är några år gammalt eller om det avlider redan innan förlossningen. 

Därför är det inte svårt föreställa sig hur Sadie Brittle och hennes make, Gary, kände när de förlorade sitt barn i utomkvedshavandeskap.

Barnet hade utvecklats under åtta veckor, men då brast Sadies äggledare. Ett befruktat ägg som fastnat utanför livmodern kan inte utvecklas och läkarna tvingades ge föräldarna de dystra beskedet om att en abort var nödvändig.

Efter ingreppet tog Sadie ledigt från jobbet och åkte på semester i 3 månader, för att läka såren. 

Men hon kunde inte låta bli att märka hur hennes mage fortfarande var ganska svullen – det var en bieffekt som hon inte hade väntat sig efter operationen.

Sadie sökte därför upp sin läkare på nytt och det var då den häpnandsväckande hemligheten avslöjades: Sadie var fortfarande gravid. 

sadie1
Facebook/Sadie Glover Brittle

Sadie Brittle och hennes sambo Gary blev förkrossade när de fick reda på att Sadies graviditet fått ett abrupt slut.

Sadie drabbades nämligen av utomkvedshavandeskap, vilket innebär att en graviditet börjar växa utanför livmodern. Detta sker oftast i äggledarna, när det befruktade ägget inte kan komma eller hinner fram till livmodern utan fastnar på vägen. 

Läkarna tvingades till abort, genom att öppna äggledaren och suga ut graviditeten. 

Facebook/Gary Brittle

Men tre månader senare bekräftade läkarna vad som verkade vara en omöjlighet: Sadies växande mage var ett resultat av en graviditet.

Det visade sig att hon inte bara burit på ett barn. Det fanns nämligen ytterligare en bebis, en tvilling, som överlevt i livmodern. 

Youtube

Efter kejsarsnitt kunde Sadie föda lille Teddie, som är det senaste tillskottet i familjen. 

Youtube

Graviditeten gick inte att se med medicinsk utrustning, på grund av att blödningarna som uppstod när äggledaren sprack.

Och även om sorgen över att Teddies tvilling inte överlevde, så finner familjen styrka och mod i att lilla Teddie faktiskt klarade sig och mår bra. 

Jag önskar verkligen Sadie, Gary, Teddie och deras dotter Summer all lycka till i framtiden.

Dela gärna vidare deras historia om du också vill lyckönska denna fina och starka familj!