Mammans skinn vid ögonbrynen faller plötsligt av – efter vanliga behandlingen som går fruktansvärt fel

Att vilja göra en förändring för att må lite bättre är något som många går och tänker på eller utför varje dag. Det kan vara att man väljer att be frisören klippa en helt ny frisyr, välja en skjorta som man glömt långt in i garderoben, unna sig en chokladbit på en onsdag eller lägga sig i badkaret med en bra bok. Små, små saker som gör att vi kan känna oss lite gladare i vardagen.

Men för trebarnsmamman Amanda Coats, 43, från Australien blev planerna på en ny stil till en mardröm, skriver brittiska Metro.

Hon ville göra en så kallad makeover när det kom till hennes ögonbryn, så hon gick till en salong som utför brynstatueringar i fjol. Hon ville få dem jämna och fina, och att genomgå en sådan behandling har blivit allt vanligare, men Amanda kunde inför besöket inte ana att detta var något som skulle påverka hennes liv i negativ riktning. Det blev någonting hon aldrig skulle glömma.

Posted by Amanda Coats on Tuesday, 4 September 2018

Amandas fall har också tagits upp i det populära tv-programmet The Doctors, där läkare fick titta närmare på fallet och förklara vad det var som kunde gå så fruktansvärt fel.

Enligt uppgifterna så fick Amanda instruktioner från salongen hur hon skulle hålla området runt ögonbrynen rent – för att undvika infektioner och bakterier. Just därför fick hon sina ögonbryn inslagna och gick hem.

Men nästa dag när hon vaknade kunde hon inte tro sina ögon. Amanda kände att hon hade ont och gick upp för att titta sig i spegeln.

Då möttes hon av chocksynen – hennes skinn hade fallit av och området var rejält infekterat och rött.

Hittade huden på kudden

– När jag vaknade nästa dag hade min hud ramlat ut på kudden. Jag åkte till läkaren omedelbart på grund av smärtan och den svåra svullnaden. Det kändes som att något ätits bort i min hud, jag hade så mycket smärtor, säger hon, enligt Metro.

Amanda fick hjälp men det kostade henne ytterligare 1 000 dollar hos läkaren. Efter att ha delat med sig av sin historia för att varna andra har dock skönhetssalongen stämt henne – efter att de förlorat kunder. De menar att Amanda troligen fått en reaktion på bläckpigmentet eller något annat läkemedel hon tagit, alternativt att hon inte inte följde råden hon fick efter behandlingen.

Amanda vill varna andra och uppmanar folk att göra sin hemläxa innan de genomgår behandlingen.

– Gör din hemläxa om förfarandet, hur det ska utföras och att du vet vem som ska göra det, säger hon enligt Metro och fortsätter:

– Jag vill se till att ingen ska tvingas gå igenom vad jag tvingades till och det är anledningen till att jag talar ut.

Vad tycker du om detta? Dela gärna vidare.