Mammans smarta lösenord räddade William, 11, från okända kidnapparen.

Att någon ens planerar och försöker kidnappa ett barn är så otäckt att jag knapp vågar tänka på det. När det dessutom händer i Sverige ryser jag till av tanken. Men som tur är slutade den här historien lyckligt, mycket tack vare en listig 11-åring och smart mamma. William Nilsson, 11, stoppades av en man i Östersund som påstod att hans mamma var allvarligt skadad och låg på sjukhus. William misstänkte att något lurt var på gång och mindes vad han lovat sin mamma: att fråga efter det lösenord de kommit överens om. Det var så mannen avslöjades och en potentiell katastrof undvikas. – Han såg skum ut och när han inte kunde lösenordet så förstod jag att han ljög. Jag blev jätterädd och cyklade så fort jag kunde, säger William till SVT.

Det var under fredagenn som William stötte på mannnen när han var ute och cyklade.

– Han tog av sig kepsen och ställde sig framför mig, och sa att mamma var skadad och var på sjukhus och att jag skulle följa med, berättar William för SVT.

Men tack vare en överenskommelse mellan William och mamma Anna så avlöjades mannens onda intentioner.

– Jag läste i en tidning om en mamma som berättade en liknande historia och hon hade kommit överens om att alla som hämtar barnet ska kunna ett lösenord, berättar Williams mamma Anna Nilsson. Och det visade sig vara riktigt, riktigt bra.

Se klippet här nedan:

Även om man tror att detta aldrig kommer hända ens eget barn är det bra att fundera på olika knep för om det otänkbara skulle inträffa. Jag tycker verkligen detta var ett bra tips till alla föräldrar, så hjälp gärna till att dela detta vidare. Det ska inte behövas, men det kan faktiskt rädda liv.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna