Mammans svar till mobbarna som retar sonen för hans utseende är något alla kan bära med sig.

När Amy Poole fick se sin son för första gången blev hon chockad. Hon märkte direkt att han inte var som alla andra när hon upptäckte att det lilla barnet hade en näsa som såg lite annorlunda än vad hon var van att se. Mamman fick inte fram ett ord till en början, men efter en stund visste hon att hon skulle älska honom oavsett vad. Det spelade ingen roll vad folk sa eller vilka motgångar hon skulle möta, Amy bestämde sig för att hon alltid skulle älska sin son över allt annat. Men resan inte varit lätt för Amy. Ollie är nu 21 månader gammal, men eftersom han ser annorlunda ut får både han och Amy stå ut med elaka kommentarer från främlingar som kallar honom ful och äcklig. Några människor, eller idioter rättare sagt, har hävdat att ”Ollie aldrig borde blivit född”. Amy tar förstås väldigt illa upp när hon hör detta, men hennes svar till mobbarna som talar illa om hennes underbara son är något alla kan inspireras av.

poole

När Amy Poole var i 20:e veckan märkte läkarna att hennes son hade en mjukvävnad som växte runt näsan. Amy visste att hennes son kanske inte skulle se som alla andra barn, men hon fick fortfarande en chock när hon först såg honom.

”När jag fick hålla Ollie för första gången blev jag så förvånad att jag knappt kunde prata. Han var så liten, men det fanns en klump som såg ut som en golfboll på näsan. Först var jag inte säker på hur jag skulle klara det. Men jag visste att jag skulle älska honom oavsett hur han såg ut”, säger Amy till Daily Mail.

poole1

Ollie föddes med något som kallas ”encephalocele”, ett skallbråck fick hjärnan att växa genom ett hål i huvudet och in genom näsan. Det är ytterst ovanligt och experterna är inte säkra på vad som orsakar detta. 1 av 10 000 barn i USA föds med denna defekt varje år.

Amy gjorde det val varje mamma skulle göra, att älska sin son ovillkorligt – även om uppväxten skulle bli tuffare än väntat. När Ollie växte, växte näsan med honom. Nu Amy kallar honom för sin egen lilla Pinocchio.

ollie

Främlingar på gatan har kommit fram och kallat Ollie ”ful och äcklig”. Många har också pekat och stirrat på Amys son.

”En gång sa en kvinna sa att jag aldrig borde ha fött honom. Jag brast nästan ut i gråt”, säger Amy och fortsätter:

”För mig är Ollie perfekt. Han är min lilla Pinocchio och jag kunde inte vara mer stolt över honom”.

ollie1

Ollie kommer förmodligen aldrig att se ut som de flesta andra barn. Amy är livrädd för att han kommer bli mobbad i skolan.

”Men han är en sådan härlig kille att det är omöjligt att inte älska honom. Jag tycker att han är absolut perfekt som han är. Det är inget fel med att vara annorlunda”, säger Amy.

ollie2

Ollie har en sådan bubblande personlighet att även hans storasyster Anabelle är lite avundsjuk.

”Han och Annabelle är bästa vänner – de håller alltid på och busar. Annabelle är avundsjuk på Ollie som får honom massor av uppmärksamhet”, berättar Amy.

ollie3

Ollie har genomgått flera operationer. Amy var tveksamma till att låta hennes lille kille lägga sig under kniven, men han låg i riskzonen för infektioner som hjärnhinneinflammation. Lyckligtvis gick alla operationer bra och den lille krabaten mår utmärkt.

ollie4

Amy har också ett budskap till alla som kommenterar hennes sons utseende:

”Jag vill inte att andra barn ska få ta emot elaka kommentarer som Ollie har gjort och jag tror att det bästa sättet att bekämpa detta är genom att utbilda folk. Jag skulle mycket hellre se att folk frågade mig varför Ollie ser ut som han gör, istället för att bara tala om för mig att han är ful eller att peka och stirra”.

Dela gärna vidare om du tycker att Ollie är en kanonfin kille, precis som han är. Vi måste lära oss att acceptera och se skönheten i varandra olikheter, istället för att peka finger åt människor som ser lite annorlunda ut. Tillsammans kan vi försöka göra vår jord till en bättre värld, ett litet steg i taget.