Mammans udda metod för att lära 6-åriga sonen att bli en gentleman engagerar miljoner.

Nikkole Paulun, från Michigan i USA, vill lära sin son att respektera kvinnor. Nu har hennes lite annorlunda uppfostringsmetod skapat debatt i USA.

Nikkole Paulun blev känd efter att ha medverkat i MTV:s tv-program 16 And Pregnant. Hon blev gravid första gången när hon var 15 år och berättar att hon då var en skötsam tonåring, som höll sig borta från alkohol. Det enda ”fel” hon gjorde var att ha oskyddat sex, berättar hon. Efter att ha fått sin son kände hon sig utanför när vännerna var ute på helgerna. Hon började umgås mer och mer med dem samtidigt som hon la mindre tid på sin son.

Till slut hade det gått så långt så att hon drack alkohol varje dag.

Men efter att ha blivit gravid med sin dotter bestämde hon sig för att sluta dricka och ägna sin tid åt barnen istället. I ett inlägg på Facebook berättat hon att det nu är ett år sedan hon rökte sin sista cigarett och drack alkohol.

Bildkälla

00

Nu vill hon uppfostra sin 6-åriga son till en gentleman med en lite annorlunda metod. I ett inlägg på Facebook berättar hon att hennes son bjuder ut henne på dejt en gång i månaden, för sina egna pengar. Inlägget har väckt starka reaktioner, både positiva och negativa.

Så här skriver hon i inlägget:

En gång i månaden tar min 6-åriga son ut mig ut på en dejt. Han öppnar dörrar för mig, drar ut min stol, berättar om sin dag och frågar mig hur min dag var, betalar notan med pengar han tjänat genom att göra sysslor hemma, och dricksar även servitör/servitris. Genom att göra detta lär jag honom hur man behandlar en dam och hur man tar henne på en riktig dejt. Hur han visar att han respekterar kvinnan han älskar (som just nu är mamma). Vi lägger bort vår telefon och iPad (förutom när vi tog den här bilden) och sitter och pratar med varandra om vår dag, saker vi vill göra, etc. Jag lär honom rätt bordsskick och att det är oförskämt att sitta med telefonen på en date med sin mamma eller med någon annan. Han lär sig värdet av pengar och hur man ska hantera dem. Han lär sig hur man räknar matte och se till att vi har 15 % kvar för att lämna dricks. Ja han är ung, men jag tror att detta är något som han borde lära sig nu. Det är aldrig för tidigt att lära ditt barn hur man respekterar andra, särskilt kvinnor. Som en kvinna som har misshandlats och behandlas som skit i det förflutna, är det oerhört viktigt för mig att jag lär min son hur man visar respekt. Alltför många män dessa dagar har ingen aning om hur man behandlar kvinnor eller hur man tar dem på en trevlig dejt. Det är trevligt att veta min son kommer inte att vara en av dem.

Bildkälla

01

Inlägget har fått över 2,7 miljoner gilla-markeringar på bara några dagar. Men många kritiserar också att hon låter sonen betala för middagen. Men Nikkole svarar att sonen själv tycker att det är kul att gå på dejt med sin mamma, och att hon aldrig skulle tvinga honom att göra något han inte vill.

Vad tycker du? Dela gärna med dig av artikeln och berätta vad du tycker.

Once a month my 6 year old son takes me out on a dinner date. He opens doors for me, pulls out my chair, talks about his…

Posted by Nikkole Paulun on den 1 januari 2016

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna