Mammans vädjan till alla föräldrar: Sluta skicka sjuka barn till dagis.

Lilla Milly blev allvarligt sjuk och kämpar för sitt liv på sjukhus, efter att ha blivit smittad av äldre syskon som går på förskola. Nu uppmanar mamman Linda alla föräldrar att tänka efter när de har sjuka barn. ”Föräldrar snälla sluta att skicka era sjuka barn på dagis! Var hemma en extra dag istället, för det finns barn som har mindre syskon hemma! Är man sjuk stannar man hemma!”, skriver hon på Facebook.

Lilla Milly är bara två månader gammal och har fått en tuff start i livet. Hon är allvarligt sjuk och sedan 13 dagar tillbaka ligger hon inlagd på Barnkliniken.
– Läkarna tror att hon blev sjuk på grund av baciller som hennes syskon fått hem från förskolan, där de har haft stora problem med att föräldrar lämnar sina barn trots att de fortfarande är sjuka, säger mamma Linda till Aftonbladet.

Hon skrev ett Facebook-inlägg där hon vädjar:
”Det här är vår fina Milly. Hon är två månader nu, hon föddes fem veckor för tidigt. Hon ligger just nu på Barnkliniken och kämpar för sitt liv sen tre dagar tillbaka. För att det finns föräldrar som inte kan hålla sina sjuka barn hemma och inne!? Utan skickar dom på dagis fast dom inte är frisk. Då blir det så här. Nä, hon har inte RS-virus utan ett annat förkylningsvirus. Ikväll höll hennes lilla hjärta på att ge upp för gott. Men hon kämpar på vår lilla tjej.Föräldrar snälla sluta att skicka era sjuka barn på dagis! Var hemma en extra dag istället, för det finns barn som har mindre syskon hemma! Är man sjuk stannar man hemma!”.

Milly är fortfarande kvar på barnkliniken, men kämpar på och blir bättre för varje dag som går. Genom sitt Facebook-inlägg hoppas Linda att föräldrar kan få sig en tankeställare.
– Det kanske hör till ovanligheten att mindre syskon smittas och blir så dåliga att det gäller liv eller död. Men det händer och det är inget barn som förtjänar att få kämpa så här som vår lilla tjej får göra. Hon har legat på sjukhus i tretton dagar nu och varit allvarligt sjuk i princip hela tiden, säger hon till Aftonbladet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Milly, 2 månader, är allvarligt sjuk. Läs mammans vädjan till föräldrar med barn på förskola.

Posted by Aftonbladet on den 8 juni 2015