Mammans vädjan till alla bilister: ”Din hastighet avgör om min man kommer hem.”

Varje sommar utsätts Sveriges vägarbetare för onödiga risker med trafikanter som kör alldeles för fort vid arbetsplatser. På senare tid har också detta problem uppmärksammats mer och mer. För 30-åriga Laila Åslund från Sundsvall är det ett allvarligare problem än andra. Hennes man jobbar som bärgare – och hon känner oro nästan varje dag. Nu har hon skrivit en vädjan på Facebook om att vi måste tänka på vägarbetarna. Den känslosamma texten har i skrivande stund delats över 4000 gånger. – Jag ville berätta om hur det är, för det innebär mycket ångest att vara fru till en bärgare, säger Laila till Aftonbladet. Läs hela hennes inlägg här nedanför. Och dela om du håller med om att våra vägarbetare inte ska behöva riskera livet för att göra sitt jobb.

”När oron kliver på, maken skulle vara hemma för ett bra tag sedan. Provar ringa honom, inget svar. Oron stiger…
I vanlig ordning så går jag ut på nyhetssidor och kollar om någon olycka skett, men nä tack och lov ingen som är rapporterad iaf.

Ringer igen…… Inget svar!!

Men så ser jag denna bild och det totalt vänder sig i magen på mig.

Där ligger pappan till mina barn å min älskade make. Han sköter bara sitt jobb. Som ni ser så ligger han på utsidan lastbilen, mot den andra filen. Ångesten som kommer nu är obeskrivlig.

Fortfarande inget svar på telefon. Illamåendet kryper på….

Minuter senare så ringer han, han blir lite sen, för det är mycket jobb just nu….(som om jag bryr mig om det, han lever ju, det är det enda viktiga).

Han vet att jag är orolig om jag ringer två gånger inom en halvtimme, då gör han så gott han kan för att hitta en lucka och kunna ringa och säga att han är okej.

Han kommer hem med livet i behåll idag också, hans son får träffa sin största idol, PAPPA. Hans dotter som är i tonåren och som förmodligen tycker att PAPPA är jättepinsam många gånger, men som älskar honom, får träffa honom.

Å jag får krama om min älskade make idag också. DU och din körstil med dina dyrbara sekunder kan vara avgörande för om vi får krama om vår älskade pappa och make imorgon också. Detta gäller givetvis varenda människa som jobbar efter vägen, alla har någon som älskar dom och som väntar på dom.

SAKTA NER när ni ser olyckor, bärgningar, vägarbeten… Ja vad det än må vara efter vägen.

Jag lovar att du har råd att mista 20 sekunder om det räddar liv, inte sant?.”

Här är originalinlägget på Facebook.

Dela gärna för att uppmärksamma detta problem! Ingen ska behöva riskera livet på sitt jobb.