Mammans värld vänds upp och ned efter 3-årige sonens tragiska olycka, nu vill hon varna andra

Det blir vanligare och vanligare att familjer har stora studsmattor i trädgården. Barnen älskar att hoppa, och verkar aldrig trötta. Dessutom tycker jag att det är härligt att se barn som är utomhus och inte bara sitter inne framför datorn, TVn eller mobiltelefonen.

Kait Ellen och hennes familj hade ingen egen studsmatta, men för att göra sin treårige son, Carlton glad hade de istället tagit med honom till en trampolinpark för en dag full av skoj.

Men det roliga varade inte länge. Ena sekunden hoppade Carlton glatt, nästa gallskrek han. Det skar i Kaits bröst när hon förstod hur fruktansvärt ont hennes son hade, och åkte i ilfart till sjukhuset.

Facebook/KaitEllen

När hon fick besked om vad som var fel blev hon helt vit i ansiktet. Han hade brutit sitt lårben, vilket är det starkaste benet i hela kroppen.

Hon fick också en annan chockerande nyhet, barn under sex år ska aldrig få hoppa på en studsmatta.

Det är American Acedemy of Pediatrics som kommit med den rekommendationen.

Små barn håller fortfarande på att utveckla ömtåliga ben, och upprepat studsande är därför inte bra för dem.

Tyvärr är det dock inte många föräldrar som är medvetna om detta.

Facebook/KaitEllen

Stackars Colton fick gipsa hela underkroppen och vara fixerad i sex veckor. Inte alls roligt för ett spralligt och energiskt litet barn.

”Vi vill dela den här informationen med er idag för att öka medvetenheten om att dessa faciliteter gör reklam för speciella tider för småbarn, när de egentligen inte ens borde vara i närheten av en studsmatta,” skrev Kait på sin Facebook-sida den 7 juli i år.

Hon hoppas att det ska leda till ökad kunskap hos föräldrar med små barn, så att inte fler behöver gå samma tragiska öde till mötes som Colton.

Wikipedia

Hjälp oss gärna att dela denna varning, så att fler föräldrar får ta del av den viktiga informationen!